karim Svet24.si

To je sledica, ki je Karim iz MasterChefa še ni ...

Jelena in Neda Svet24.si

FOTO: Neda Ukraden pozirala s svojo edinko

roki kocevje ne moze nam niko nista pl Reporter.si

Romske tolpe terorizirajo Kočevje: umori, kraje, ...

naslovna titova vozila1 Svet24.si

FOTO: Luksuzna vozila Josipa Broza Tita

POL299890221467 Necenzurirano

Bojan Požar le dobil plačilo za podporo vladi

Pixabay Gerd Altman Odkrito.si

Hotel je ubiti internet

tanja žagar miki šarac Njena.si

Si Tanja Žagar želi, da gre Karlo po njenih ...

Novice Sevnica

Vzpostavili službo prvih posredovalcev pri reševanju življenja

Piše: STA

Čas objave:
05.11.2019 19:48

Zdravstveni dom Sevnica, sevniška občina in Gasilska zveza Sevnica so podpisali dogovor o vzpostavitvi tamkajšnje službe prvih posredovalcev za izvajanje temeljnih postopkov oživljanja in uporabe avtomatskega zunanjega defibrilatorja. Temeljna naloga prvih posredovalcev je čimprejšnja pomoč do prihoda zdravnika in nujne medicinske pomoči.

S sevniške občine so sporočili, da so prvi posredovalci prostovoljci, ki so v sevniškem zdravstvenem domu opravili usposabljanje iz temeljnih postopkov oživljanja.

Njihova naloga je, da se pozivu na pomoč odzovejo najhitreje oz. da čim prej možno prispejo na kraj dogodka in skladno s svojim znanjem ter ob telefonskih navodilih zdravnika pomoč nudijo vse do njegovega oz. prihoda službe nujne medicinske pomoči.


Aktivacijo prvega posredovalca sicer prek pozivnika in prejetega klica sproži brežiški regijski center za obveščanje, sistem obveščanja, prostore in organizacijo dela prvih posredovalcev pa je zagotovila Gasilska zveza Sevnica.

Omenjeni dogovor so v ponedeljek podpisali sevniški župan Srečko Ocvirk, direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič in poveljnik Gasilske zveze Sevnica Gašper Janežič.

Vsi so izpostavili pomen hitrega odziva v primeru nesreče ali drugega nenadnega dogodka, pri čemer imajo prvi posredovalci pomembno vlogo, so še zapisali na sevniški občini.