zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Straža

V Straži se začenja 3-dnevni Dan na Krki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.07.2016 10:10

V Občini Straža na Dolenjskem drevi ob 17. uri začenjajo tridnevni prireditveni niz Dan na Krki 2016. Današnji večer bodo namenili pretežno družinskemu sporedu, v soboto pripravljajo vožnje z rafti, kajaki, kanuji in supi, nedeljska osrednja prireditev Dneva na Krki pa bo namenjena spustu po Krki na območju straške občine od Soteske do Zaloga.

Svetovalka za družbene dejavnosti Občine Straža Andreja Kren je povedala, da na nedeljskem sedmem spustu po Krki glede na obisk preteklih let pričakujejo približno 400 udeležencev, ki bodo dokaj nezahtevni del Krke med Sotesko in Zalogom pretežno prepluli z rafti in lastnimi plovili.

Nedeljski spust se bo s prijavami začel ob 10. in končal ob 14. uri, hkrati pa Stražani v nedeljo pripravljajo še pohod ob Krki in tekmovanje vaških ekip z rafti, je še povedala Krenova.

Po podatkih prirediteljev spusta po Krki bo število njegovih udeležencev omejeno glede na število razpoložljivih plovil, sicer pa se ti lahko po Krki spustijo tudi z lastnimi čolni in drugimi plovili.

Vsak udeleženec bo ob prijavi prejel spominsko majico in zapestnico, ki velja tudi kot bon za malico, so še zapisali prireditelji.