denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

Igor E Ekipa24.si

Sramota na nacionalki! Izkušenega Berganta ...

konec Njena.si

Sanjski moški: Blaž in Arijanna skupaj smučata,...

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Novice Trebnje

V Trebnjem prireditev ob 30-letnici projekta Zdrava mesta - Zdrave občine

Piše: STA

Čas objave:
10.11.2022 07:48

V Centru za izobraževanje in kulturo v Trebnjem bodo danes pripravili prireditev ob 30-letnici medobčinskega projekta Zdrava mesta - Zdrave občine. Gre za projekt, ki je v treh desetletjih postal gibanje in ki z bogatim ter sodobnim programom nagovarja izzive in problematiko časa ter spodbuja zdravje in blaginjo občanov, so sporočili prireditelji.

Na popoldanski prireditvi bodo po slavnostnih nagovorih spregovorili o projektu in njegovem pomenu, ocenili bodo zdravstveno stanje prebivalcev sodelujočih občin in pripravili priložnostno okroglo mizo o pasteh užitkov ter odvisnosti.

Zdrava mesta - Zdrave občine je sicer skupni projekt dolenjskih občin Mirna, Mokronog-Trebelno in Trebnje, ki v ospredje postavlja zdravje in kakovost življenja občanov, so pojasnili.Njegovi začetki segajo v leto 1992, ko so pristojne ustanove sodelujočih občin opozorile na rast števila ljudi v stiski, predvsem zaradi neurejenih družinskih odnosov, alkoholizma in druge zasvojenosti ter na dvig števila samomorov.

K sodelovanju so zato povabili antropologa in socialnega delavca Jožeta Ramovša, ki je na podlagi projekta Zdrava mesta v jugovzhodni Evropi sooblikoval projekt Trebnje - zdrava občina in občina dobrih medčloveških odnosov. V treh desetletjih delovanja pa je ta prerasel v medobčinsko gibanje, so še zapisali trebanjski prireditelji.