kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Kraljica pin-upov iz 50 Odkrito.si

Srhljiva zgodba kraljice pin-upa

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Novice Trebnje

V Trebnjem večji cestno-prenovitveni gradnji

Piše: STA

Čas objave:
04.04.2018 12:43

V Trebnjem bodo prihodnji teden začeli dve večji cestno-prenovitveni gradnji. Lotili se bodo prenove trebanjske severne vpadnice oz. ceste Trebnje-Račje selo in v Starem trgu pri Kmetijski zadrugi Trebnje preureditve križišča v krožišče. Naložbi nameravajo končati do konca poletja.

Tako trebanjsko severno vpadnico, kot omenjeni odsek krajevne osrednje cestne žile, naj bi za približno poldrugi mesec povsem zaprli za avtomobilski promet. Bodo pa med prenovo oz. gradnjo poskrbeli za ustrezno označen obvoz.

Trebanjska občina bo za naložbi skupaj z davkom namenila nekaj manj kot 670.000 evrov lastnega denarja.

Trebanjski župan Alojzij Kastelic je ob današnjem podpisu izvajalskih pogodb povedal, da bodo z omenjeno cestno prenovo končali leta 2016 začeto obnovo lokalne ceste proti Račjemu selu, ki naj bi se v prihodnosti navezovala na trebanjsko severno obvoznico.

Župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic
Župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic
Foto: Tina Ramujkić

Nekaj manj kot 290.000 evrov vredna naložba obsega prenovo skoraj 700 metrov cestišča, gradnjo nekaj več kot 600-metrskega obcestnega pločnika, ureditev javne razsvetljave in križišča lokalnih cest v Račjem selu.

V trebanjskem Starem trgu pa bodo lani urejeno montažno krožišče prihodnji teden začeli preurejati v stalno. Občina bo za naložbo odštela nekaj manj kot 380.000 evrov, pri naložbi bo sodelovala bližnja Kmetijska zadruga Trebnje, ki bo pokrila stroške ureditve parkirišč in gradnje krožiščnega cestnega uvoza ob svoji trgovini.

103908_180797_162715_173263_trebnje_iz_zraka.jpg

Občina bo ob gradnji in širitvi omenjenega krožišča na trebanjski osrednji prometnici prenovila tamkajšnjo komunalno in energetsko infrastrukturo. Da bi umirili promet na omenjenem območju, bodo krožiščno ploščad nekoliko dvignili in na vseh cestnih krakih zgradili klančine. Prehode za pešce bodo posebej tlakovali, uredili bodo tudi cestno razsvetljavo.

V obeh primerih bo izvajalec grosupeljska družba Komunalne gradnje.

Trebanjski župan Alojzij Kastelic o prenovi ceste proti Račjemu selu


Trebanjski župan Alojzij Kastelic o krožišču v Starem Trgu