evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Novice Novo mesto

V Žabjaku nad poštarja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.05.2016 09:47

Po neuradnih informacijah so včeraj v romskem naselju Žabjak Romi pretepli poštarja. Novomeški policisti so bili o dogodku obveščeni nekaj pred 10. uro ter takoj odšli na kraj in zbrali obvestila.

Kot nam je povedala predstavnica za odnose z javnostmi na PU NM Alenka Drenik, naj bi po prvih ugotovitvah oškodovanec z mopedom povozil psa, ki ni bil privezan ali drugače ustrezno zavarovan. 19-letni osumljenec iz Kočevja naj bi ga zato porinil, da je padel z motorja in ga udaril. Oškodovancu so lažje poškodbe oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Policisti okoliščine kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe še preverjajo in bodo po zaključeni preiskavi osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo.

Uvedli bodo tudi postopek zaradi kršitev Zakona o zaščiti živali in kršitve Zakona o prijavi prebivališča. Osumljenec iz Kočevja naj bi prebival v naselju, vendar tam nima prijavljenega stalnega prebivališča.

Policisti sicer na tem območju že dalj časa niso obravnavali kaznivih dejanj ali kršitev, povezanih z napadi na delavce interventnih služb ali delavce ostalih služb, ki tam opravljajo različne naloge.

Predstavnica za odnose z javnostmi na PU NM, Alenka Drenik