krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Kiki in Aki Odkrito.si

Kiki Rahimovski: "Bok, tata!"

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

Novice Sevnica

V Zdravstvenem domu Sevnica epidemiološki nadzor

Piše: STA

Čas objave:
13.03.2020 16:03

V Zdravstvenem domu Sevnica so zadnje dni vzpostavili epidemiološki nadzor, ki ga izvajata dve zaposleni. Med osebjem hkrati izvajajo preventivne ukrepe preprečevanja širjenja okužbe z novim koronavirusom. Delo poteka po podobnem protokolu kot v drugih ustanovah primarnega zdravstva. Okuženih na Sevniškem še niso odkrili.

Direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič je na današnji novinarski konferenci povedala, da v primeru pojava znakov kakršnihkoli respiratornih obolenj ukrepajo po protokolu Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ravno tako bodo po protokolu ravnali v primeru morebitne okužbe koga od zaposlenih in o okužbi obvestili javnost. Do danes sicer na Sevniškem niso odkrili okužbe z novim koronavirusom, je dodala.

V sevniškem zdravstvenem domu sicer skladno z odredbo o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni covid-19 izvajajo le preventivne preglede nosečnic pri izbranem ginekologu in preventivne obravnave v patronažnem varstvu.

Izvajajo še preventivne obravnave otročnic, novorojenčkov in dojenčkov v patronažnem varstvu, preventivne preglede dojenčkov in predšolskih otrok, starih do šest let, ter obvezna cepljenja. Predvsem preventivne preglede dojenčkov, starih do enega leta, vključno z rednimi cepljenji in ultrazvočnim pregledom kolkov pri dojenčkih.

Opravljajo tudi sistematske preglede pri psihologu za tri- in petletnike, preventivne preglede pred zaposlitvijo in zdravniške preglede za voznike, je med drugim povedala Tomšičeva.