mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Sevnica

V Zdravstvenem domu Sevnica epidemiološki nadzor

Piše: STA

Čas objave:
13.03.2020 16:03

V Zdravstvenem domu Sevnica so zadnje dni vzpostavili epidemiološki nadzor, ki ga izvajata dve zaposleni. Med osebjem hkrati izvajajo preventivne ukrepe preprečevanja širjenja okužbe z novim koronavirusom. Delo poteka po podobnem protokolu kot v drugih ustanovah primarnega zdravstva. Okuženih na Sevniškem še niso odkrili.

Direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič je na današnji novinarski konferenci povedala, da v primeru pojava znakov kakršnihkoli respiratornih obolenj ukrepajo po protokolu Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ravno tako bodo po protokolu ravnali v primeru morebitne okužbe koga od zaposlenih in o okužbi obvestili javnost. Do danes sicer na Sevniškem niso odkrili okužbe z novim koronavirusom, je dodala.

V sevniškem zdravstvenem domu sicer skladno z odredbo o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni covid-19 izvajajo le preventivne preglede nosečnic pri izbranem ginekologu in preventivne obravnave v patronažnem varstvu.

Izvajajo še preventivne obravnave otročnic, novorojenčkov in dojenčkov v patronažnem varstvu, preventivne preglede dojenčkov in predšolskih otrok, starih do šest let, ter obvezna cepljenja. Predvsem preventivne preglede dojenčkov, starih do enega leta, vključno z rednimi cepljenji in ultrazvočnim pregledom kolkov pri dojenčkih.

Opravljajo tudi sistematske preglede pri psihologu za tri- in petletnike, preventivne preglede pred zaposlitvijo in zdravniške preglede za voznike, je med drugim povedala Tomšičeva.