Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

mass, gležnarji Njena.si

Navdušili vas bodo ti topli in lepi čevlji!

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Novice Žužemberk

FOTO: V Žužemberku uredili parkiranje

Piše: STA

Čas objave:
31.07.2018 09:40

V Žužemberku so nedavno končali preplastitev osrednjega krajevnega trga in tam zarisali območje kratkotrajnega, dvournega parkiranja s t. i. modrimi conami. Žužemberška občina je za to ureditev odštela približno 15.000 evrov, z naložbo pa želi vzpostaviti ureditev doslej neurejenega parkiranja osebnih vozil.

zupan obcine zuzemberk Franc Skufca
Župan občine Žužemberk Franc Škufca
Foto: Vlado Kostevc

Žužemberški župan Franc Škufca je povedal, da bo nova ureditev parkiranja začela veljati v sredo, 1. avgusta, do konca septembra pa bodo voznike, ki bodo svoja vozila na ploščadi pred žužemberškim gradom puščali več kot dovoljeni dve uri, zgolj opozarjali in kaznovali šele od konca septembra naprej.

PARKIRISCE, PARKIRANJE,  PARKING foto A.M. STA.png

Kot je pojasnil, so žužemberški občinski svetniki pred letom sprejeli odlok o mirujočem prometu, s katerim želi občina urediti parkiranje na javnih površinah. Predvsem na žužemberškem trgu, kjer so nekateri vozniki svoja vozila puščali, kjer se jim je zazdelo, in tudi po več ur.

Nekateri tudi več kot osem ur. Ti so se namreč v Žužemberk pripeljali z lastnim avtomobilom, tega tam pustili in pot do službenega mesta v drugih krajih ali v Ljubljani nadaljevali z avtobusi.

Kaos je vladal predvsem ob koncu tedna, kar je med turistično sezono odvračalo tudi turiste, ki so med drugim želeli obiskati znameniti žužemberški grad, je še dejal Škufca.

Po podatkih žužemberške občinske uprave je 15.000 evrov vredna naložba obsegala odstranitev oz. rezkanje stare asfaltne preplastitve in polaganje nove, zaris talnih označb in drugo prometno označitev.

Naložbo za preplastitev trga sta denarno podprla tudi Kmetijska zadruga Trebnje z bližnjo trgovino in bližnji gostinski lokal.

V Žužemberku so še opozorili, da bodo nevestne lastnike vozil za napačno parkiranje v Žužemberku od 1. oktobra naprej lahko tudi kaznovali.