transformator4 Svet24.si

FOTO: V Zidanem Mostu začeli dvigati ...

domen prešeren mediaspeed Svet24.si

Drugi tir gradi tudi dobavitelj spornih mask v ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Urška Klakočar Zupančič Reporter.si

Afera falcon: poglejte, kako luksuznemu hotelu na ...

mikaela shiffrin lv Ekipa24.si

Srce parajoče! Mikaela Shiffrin objavila ...

Zelenski se bo vključil v festival v soboto, 11. februarja Odkrito.si

Ker Sanremo ostaja Sanremo ... Ali pač?

luka doncic pm Ekipa24.si

Kakšno je zdravstveno stanje Luke Dončića? ...

Novice Žužemberk

V Žužemberku že snujejo prihodnje naložbe

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2017 08:46

V občini Žužemberk so z letošnjim delom zadovoljni, ocenjuje župan Franc Škufca, saj izvajajo različne projekte, medtem ko pospešeno snujejo tudi naložbe, ki jih bodo realizirali v prihodnjem letu.

Tako se v Žužemberku že pripravljajo na gradnjo novega devet oddelčnega vrtca. Projektna dokumentacija je nared, pravi župan Škufca, pripravljajo tudi razpis za izbiro izvajalca, ki ga bodo objavili še letos. Občina bo oddala tudi vlogi za sofinancerska sredstva Eko sklada ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Če bo šlo vse po načrtih, bodo marca začeli gradnjo novega vrtca, ki bo zamenjal dosedanjega montažnega z le štirimi oddelki, gradnjo pa bodo predvidoma zaključili septembra prihodnje leto, ko bodo v sklopu naložbe uredili tudi kuhinjo za vse vrtce v žužemberški občini.

Pomembna naložba je tudi projekt Oskrbe Suhe krajine s pitno vodo, s katero se v občini aktivno ukvarjajo že več kot desetletje. Gre za projekt, s katerim bodo več kot 12.000 ljudem v občinah Žužemberk, Kočevje, Mirna Peč, Dolenjske Toplice in Dobrepolje zagotovili kakovostno oskrbo s pitno vodo. Kot pravi Škufca, bodo samo na območju žužemberške občine, sicer nosilne občine projekta, investirali približno 13,8 milijona evrov.

Sicer so v občini Žužemberk tudi letos vlagali na cestnem področju, tudi naložbe v cestno infrastrukturo bodo prihodnje leto nadaljevali, med drugim jih čaka še priprava projektne dokumentacije za zamenjavo vodovoda v ulici Dolga vas v Žužemberku ter nadaljevanje gradnje mrliških vežic v Velikem Lipju in v Šmihelu.

Na občini pa bodo tudi prihodnje leto nadaljevali snovanje projekta žužemberške obvoznice, ko jih čaka priprava projektne dokumentacije za prostorsko umestitev nove prometnice. Ta bo omogočila nadaljnji razvoj žužemberške občine, še pravi župan Škufca. Gre sicer za naložbo, ocenjeno na približno 17 milijonov evrov, sredstva zanjo bo prispevala država, če bo šlo vse po načrtih, pa naj bi Žužemberk obvoznico s predorom dobil do leta 2023.