pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

V&F: Tilen Artač na Dolenjskem knjižnem sejmu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.06.2016 09:04

Na tradicionalnem, že 39. Dolenjskem knjižnem sejmu so včeraj gostili mladega in izjemno priljubljenega imitatorja, glasbenika, satirika, televizijskega voditelja, Ježkovega nagrajenca in ambasadorja bralne kulture med osnovnošolci, Tilna Artača.

Kulturno umetniško društvo Krka, Knjižnicas Mirana Jarca in novomeška Mladinska knjiga so v sklopu tradicionalnega dolenjskega knjižnega sejma včeraj pripravili POPslastice z imitatorjem in satirikom Tilnom Artačem. Tilen sodeluje namreč v projektu, s katerim knjižnica med osnovnimi šolami zabavno promovira bralno kulturo. Tudi tokrat je bilo v prostorih sejma precej smeha in sproščenosti.

V večernem programu so organizatorji k sodelovanju povabili tudi avtorje in urednike, ki so v obdobju od lanskega sejma sodelovali pri pripravi nekaterih novomeških publikacij in zbornikov. Gostje večera so bili  Mitja Sočič - Novo mesto glasbe, Mitja Simič - Novo mesto: 1965–2015, Darja Peperko Golob - Skozi stara mestna vrata v svet prihodnosti, znanja in igranja, Matija Slak - Nad Krko se vije melodija in Petra Ostanek - reVIZIJE prostora Novega mesta.


V sklopu sejma, ko so razstavljene knjige na voljo z 10-odstotnim sejemskim popustom, bodo jutri pripravili območno srečanje najmlajših literatov, posvečeno učencem dolenjskih osnovnih šol, ki so ga naslovili "V majhnem plašču besed". Ti se bodo srečali z izjemno priljubljeno mladinskoi pisateljico Deso Muck.

Brez opisa