zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Novo mesto

V&F: V Novem mestu nasprotujejo združevanju športne agencije in kulturnega centra

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.05.2016 13:58

V novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine (KCJT) so zaposleni in njegovo vodstvo danes predstavili svoj pogled na namero Mestne občine Novo mesto, da bi razvoj tamkajšnjega turizma pospešila z združitvijo omenjenega zavoda in občinske Agencije za šport. Poudarili so, da neutemeljenemu in stihijskemu združevanju nasprotujejo.

Direktorica KCJT Vesna Dular je na novinarski konferenci povedala, da se je vodstvo novomeške občine za uresničevanje razvoja turizma in promocijo mesta oz. za omenjeno združitev odločilo, da bi z organizacijo velikih dogodkov stavili na množičnost in pritegnili čim več turistov.

Ker so prepričani, da samo združevanje ne bo prineslo želenega napredka in ker je v gradivu, s katerim želi občinsko vodstvo utemeljiti svoj namen, vrsta netočnosti, nepravilnih in nepopolnih podatkov ter zavajanj, so to pozvali, naj odločanje o tem umakne s prihodnje občinske seje.

Sicer pa so v KCJT pred dnevi pozvali k podpisu peticije proti omenjenemu združevanju, na katero so se s pismi podpore odzvale številne ugledne kulturne in športne ustanove ter združenja po državi.

V peticiji so opozorili na nezdružljivost različnih zavodov, ki sta zadnjih 20 let gradila lastno regijsko in širšo prepoznavnost in tudi, da je tovrstna politična odločitev škodljiva.

Sicer mreženje idej in programov odločno podpirajo, a ne na način, da bi zavoda združili. Med drugim so še zapisali, da sta za smelo udejanjenje ideje razvoja turizma in promocije potrebna tehten strokovni premislek in naslonitev na tuje izkušnje.

Na peticijo KCJT so se z mnenjem, da občani pričakujejo konkretne ukrepe in kakovostne storitve na področju športa, kulture, mladine in turizma v petek odzvali v kabinetu novomeškega župana Gregorja Macedonija.

Zapisali so, da je novomeška občinska uprava po tehtnem premisleku, temeljiti analizi in na podlagi pobud številnih občanov, da se na področjih športa, kulture, mladine in turizma v občini Novo mesto izkorišča premalo potencialov, pripravila obsežno gradivo in predlog odloka o oblikovanju Zavoda Novo mesto.

Med drugim so še poudarili, da je vodilo pri delu občinske uprave to, da nastopajo kot zaščitniki javnega interesa vseh občanov. Izpostavili so tudi, da novomeška kultura in šport nista samo Agencija za šport in KCJT, da si občani glede na zdajšnje stanje na področju športa, kulture, mladine in turizma zaslužijo več ter da so prepričani, da bo v obliki večjega in bolj kompetentnega zavoda izvajanje dejavnosti na navedenih področjih kakovostnejše.

Izjava - direktorica Kulturnega centra Janeza Trdine Novo mesto Vesna Dular


Brez opisa