Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic 12 Ekipa24.si

Ga je želel ubiti?! Allen s koleni nad Dončića,...

Sanjski moški Njena.si

Evo Luno napadli, ker je očrnila Arijanno

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

Novice Mirna Peč

V&F: Vreme ni pregnalo motoristov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.04.2013 07:35

V Mirni Peči so pripravili že 15. vseslovenski tradicionalni blagoslov motorjev in motoristov, v organizaciji Avto moto društvo Trebnje. Navzlic muhastemu vremenu, tudi sneženju, se je v Mirno Peč pripeljalo več sto motoristov. Vsem želimo srečno pot.

Po besedah predstavnika prirediteljev in predsednika Zveze motoklubov Slovenije Leopolda Pungerčarja,  namen mirnopeškega srečanja ni samo sestajanje motoristov, temveč želijo z njim javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost. Čeprav se z vsakim letom izboljšuje, je še vedno nezadostna, je ocenil.

Hkrati je opozoril, da se zaradi dolge zime letošnja motoristična sezona še ni prav začela in da ceste še niso pripravljene za tovrstni promet. Motoristi naj bodo zato v teh prvih dneh na cesti posebej pozorni tudi na umazanijo in pesek, kar cestne službe še niso uspele počistiti s cest, je še povedal Pungerčar.

Lani se je na blagoslovu zbralo čez 5.000 motoristov in motoristk, predlani, ko je bilo vreme lepo, pa so organizatorji našteli 10.000 motorjev in še več motoristk in motoristov.

Pogovor z Leopoldom Pungerčarjem


MIRNA PEČ -ŽEGEN MOTORISTOV (snemalec Miran Klevišar)