prometna, splošna, simbolična Svet24.si

Tolpa na Obali prirejala lažne prometne nesreče ...

tragedija-pri-slavonskem-brodu Svet24.si

FOTO: "Videl sem, kako je sedež mladi ženski ...

tuš, bregana, obrežje, mejni prehod Svet24.si

FOTO: V koloni pred mejnim prehodom si je ...

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Njena.si

Nina Ivanič se je pred leti zaljubila v to državo

Mary, Tjaša Njena.si

Sanjski moški: Tjaša in Mary žurata s ...

Novice Brežice

Vadba za zdrav vsakdan

Piše: VGC Posavje

Čas objave:
16.03.2018 16:10

V okviru projekta Večgeneracijski center Posavje, se vsako sredo v MC Brežice odvija srečanje ljubiteljskih telovadcev »Vadbe za zdrav vsakdan«.

Vse več ljudi se zaveda, da s staranjem narašča tudi vloga redne telesne aktivnosti za zagotavljanje zdravega in aktivnega življenja v poznejših letih. 

Dokazano je, da redna telesna aktivnost zavira procese staranja, saj bistveno pripomore k upočasnjevanju upadanja fizioloških funkcij in preprečevanju številnih bolezni. Redna vadba pripomore k uravnavanju krvnega tlaka, aktivno sodeluje v boju proti boleznim srca in ožilja, osteoporozi, artritisu in drugim boleznim sodobnega človeka. To je še toliko bolj pomembno za starostnike, saj jim gibanje in pravilna telesna vadba omogočata kakovostno in aktivno preživljanje prostega časa, podaljšuje čas aktivnosti in neodvisnosti od tuje pomoči.

V VGC Posavje so veseli, da se telovadbe radi udeležijo tudi mlajši in tako prihaja do medgeneracijskega druženja in prenosa znanj, kar je tudi eden izmed ciljev projekta. Vse, ki v dejavnosti prepoznate dodano vrednost za vaše zdravje in družabno življenje, pa vabijo, da se jim pridružite in prispevate svoje znanje in dobro voljo.