računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

zdravniki Svet24.si

Covidni dodatki: Toliko po novem pravilniku ...

Asta vrečko Necenzurirano

Asti Vrečko zaradi opozicije prepovedali nastop ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

Igor E Ekipa24.si

Sramota na nacionalki! Izkušenega Berganta ...

3the-last-of-us Odkrito.si

Najboljša adaptacija videoigre kadarkoli

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Osnovna šola Bršljin tudi letos do zmage

Piše: R.K.

Čas objave:
16.06.2020 08:12

Kljub oteženi situaciji v zadnjih mesecih, so slovenski osnovnošolci pridobivali nova znanja na daljavo, več kot 10 tisoč otrok iz preko 120 slovenskih šol pa je sodelovalo tudi pri zanimivih in poučnih nalogah programa Varno na kolesu. Učenci so spoznavali pomen varnosti v prometu in se z domiselnimi izdelki potegovali za privlačne nagrade. Glavne nagrade v okviru razpisanih nalog so osvojile OŠ Tišina, OŠ Bršljin in OŠ Jurija Vege Moravče, uspešna pa je bila tudi OŠ Milana Majcna Šentjanž.

Petošolci OŠ Milana Majcna Šentjanž so odlično opravili naloge razpisa A in tako osvojili drugo mesto, ki jim je prineslo nagrado v višini 800 € in kolesarsko čelado za vse učence. Pri opravljanju nalog so izkazali tudi veliko mero ustvarjalnosti, saj so pripravili kar dva krajša videa, in sicer za nalogi Jaz, kolo in svet ter Popolno opremljeno kolo in kolesar. Lanskoletne zmagovalce programa Varno na kolesu, OŠ Bršljin, so letos do zmage v sklopu razpisa B popeljali učenci od 5. do 9. razreda, ki so popisali opravljene športne ure na kolesu, spodbujali h kolesarjenju v prostem času in v svoji občini iskali zanimive kolesarske izlete, ki so primerni za družinske izlete.

Njihov predlog za kolesarski izlet z naslovom S kolesom pod novomeškimi krošnjami, je bil letos najbolje ocenjen izmed vseh oddanih predlogov. Za odlične dosežke je šola tako osvojila denarno nagrado, 5 kolesarskih čelad in servis koles za učence in lokalno skupnost. Na Dolenjskem je odličen rezultat dosegla tudi OŠ Dolenjske Toplice, ki se je uvrstila v deseterico najboljših v sklopu razpisa A.

Vodja projekta Varno na kolesu Tanja Medved o 8. sezoni in novostih


Vodja projekta Varno na kolesu Tanja Medved