mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Metlika

Varnostne razmere na območju občine Metlika

Piše: Občina Metlika

Čas objave:
05.07.2019 13:53

Občinski svet Občine Metlika, je včeraj zasedal na svoji 7. redni seji. Člani občinskega sveta so med drugim sprejeli informacijo o varnostnih razmerah na območju občine Metlika v letu 2018, ki jo je predstavil Dušan Brodarič, komandir Policijske postaje Metlika.

V razpravi je bilo postavljenih kar nekaj vprašanj, predvsem povezanih z vlomi in tatvinami, do katerih prihaja v zadnjem času, člane je zanimalo kakšno je stanje na področju migrantske problematike, podanih pa je bilo tudi nekaj predlogov in vprašanj v povezavi z izločanjem počasnih vozil čez Gorjance ter zastoji na meji zaradi poostrenih kontrol.

Občinski svet je v drugi obravnavi brez razprave sprejel Odlok o načinu opravljanja gospodarske javne službe zavetišča za zapuščene živali na območju občine Metlika.

Več razprave pa je bilo pri obravnavi Odloka o podeljevanju štipendij Občine Metlika. Po opravljeni razpravi in sprejemu dveh amandmajev je bil odlok tudi sprejet. Prvi javni razpis za 5 do 6 občinskih štipendij v predlagani mesečni višini 150 EUR za študente oz. 100 EUR za dijake bo objavljen predvidoma v avgustu 2019.

V sklopu kadrovskih zadev so bili imenovani člani Komisije za podeljevanje Ganglovih priznanj in plaket ter člani Komisije za podeljevanje priznanj in plaket na področju športa, občinski svet pa je podal tudi pozitivno mnenje k imenovanju Maje Brinc za pomočnico direktorice Enote Metlika Centra za socialno delo Dolenjska in Bela krajina.