katerina tikhonova Svet24.si

Putinovo hčerko "dobili" v Nemčiji. Neverjetno, ...

volodimir zelenski Svet24.si

Zelenski vrača udarec Kissingerju

nkbm_bobo Necenzurirano

Povezave z Rusi ogrožajo madžarski prevzem Nove ...

tonin tank blato Reporter.si

Tonin zmanjšuje slovenske kontingente v mirovnih ...

bojkic 1 Ekipa24.si

Grozljivo! Član slovenskega prvoligaša brutalno ...

David Urankar Odkrito.si

David Urankar: »Z ekipo že komaj čakamo na ...

simon rožman Ekipa24.si

Senzacija! Simon Rožman zapušča Celje, ...

Novice Metlika

Varuh človekovih pravic prvič v Metliki

Piše: Varuh človekovih pravic RS

Čas objave:
04.03.2020 07:35

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo v sredo, 18. 3. 2020, s sodelavci, prvič v svojem mandatu posloval v Metliki. Vsi, ki menijo, da so jim kršene pravice in bi jim lahko varuh s sodelavci pomagal, lahko pokličejo na telefonsko številko 030 720 225. To lahko storijo najkasneje do ponedeljka, 16. 3. 2020, do 15. ure in se naročijo na polurni pogovor. Pogovori bodo potekali v prostorih občine na naslovu Mestni trg 24 v Metliki.

Ta dan bo varuh obiskal tudi nekatere institucije v občini, kjer se bo seznanil z njihovim delom in težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju pravic ljudi. Srečal se bo tudi z županom Darkom Zevnikom in njegovimi sodelavci ter z njimi govoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov. 

S poslovanjem zunaj sedeža se skuša institucija Varuh človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) približati tistim, ki jo potrebujejo. Enkrat na mesec varuh s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki bi pri uveljavljanju svojih pravic potrebovali pomoč institucije, ki jo vodi. To obliko dela institucija izvaja že vse od začetkov njenega delovanja leta 1995.