hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Več kršitev prepovedi kurjenja

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
07.04.2020 12:49

Od 20. 3., ko je na območju celotne države razglašena velika požarna ogroženost, so bili novomeški policisti obveščeni o 18 požarih v naravnem okolju in osmih požarih v različnih objektih na območju PU Novo mesto.

V večini požarov v naravnem okolju je šlo za kršitve, ko so občani kljub prepovedi požigali travo in podrast. Policisti so v vseh primerih zbrali obvestila in v primerih ugotovljenih kršitev izdali plačilne naloge zaradi kršitev Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

V času razglašene velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Občane pozivajo, da upoštevajo prepoved, da bodo interventne službe na voljo tistim, ki jih v teh razmerah najbolj potrebujejo.