mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Ljubljana

Veliki dobrodelni koncert za male borce

Piše: R.K.

Čas objave:
29.08.2021 07:00

Društvo Viljem Julijan tudi letos pripravlja veliki dobrodelni koncert za otroke z redkimi boleznimi in sicer bo ta v soboto, 4. septembra, na Kongresnem trgu v Ljubljani.

veliki-dobrodelni-koncert
Veliki dobrodelni koncert
Društvo Viljem Julijan

Redke bolezni so večinoma zelo težke, neozdravljive, življenjsko ogrožajoče in doživljenjske bolezni. Večino bolnikov so otroci in povzročajo veliko stisk ter trpljenja bolnikom ter njihovim družinam. V večini (75%) prizadenejo otroke in pogosto močno skrajšajo življenje, saj ena tretjina teh otrok ne dočaka petega leta starosti. Zato mali borci in njihove družine potrebujejo vso našo pomoč in podporo, so zapisali v Društvu Viljem Julijan, ki sta ga ustanovila glasbenik SoulGreg Artist in njegova žena Nina, starša fantka Viljema Julijana, ki je pri starosti dveh let in pol preminil za neozdravljivo smrtonosno redko boleznijo.

veliki-dobrodelni-koncert
Veliki dobrodelni koncert
Društvo Viljem Julijan

Poslanstvo Društva Viljem Julijan je širjenje ozaveščenosti o redkih boleznih, pomoč in podpora otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam, povezovanje družin otrok z redkimi boleznimi ter prizadevanje za izboljševanje stanja na področju redkih bolezni v Sloveniji. Njihova skrb je temeljno posvečena otrokom z redkimi boleznimi, zato v društvu tudi združujejo otroke z redkimi boleznimi in njihove starše v okviru Slovenske skupnosti družin otrok z redkimi boleznimi. V okviru društva deluje tudi dobrodelni Sklad Viljem Julijan, ki nudi denarno pomoč otrokom z redkimi boleznimi.

veliki-dobrodelni-koncert
Veliki dobrodelni koncert
Društvo Viljem Julijan

Na dobrodelnem koncertu bodo tako v soboto, 4. septembra, znova podali malim borcem ljubezen in podporo ter zanje zbirali sredstva. Vsa sredstva, zbrana s koncertom, bo Sklad Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi v celoti podaril otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam. Za male borce lahko prispevate tako, da obiščete koncert, vstopnice so že v prodaji, prav tako pa lahko podarite SMS donacijo VJ5 na 1919 ali pa pomagate z nakazilom na TRR SI56 0400 1004 6908 898. Društvo Viljem Julijan ima uradni status humanitarne organizacije.

veliki-dobrodelni-koncert
Veliki dobrodelni koncert
Društvo Viljem Julijan

Letos na koncertu nastopajo izjemni in priznani domači in tuji glasbeniki: Vanna, Saša Lendero, Rebeka Dremelj, Jacques Houdek, Vesna Pisarović, Kvatropirci, Nina Strnad, Lea Sirk, Nuška Drašček, Trkaj, Elvira Hasanagić in Soulgreg Artist & Biglights Band.