mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Veliki Podlog z urejeno komunalno infrastrukturo

Piše: R.K.

Čas objave:
03.06.2021 12:26

Župan občine Krško mag. Miran Stanko je včeraj popoldan v okviru občinskega praznika simbolično namenu predal urejeno komunalno infrastrukturo v samem naselju Veliki Podlog, ki šteje okoli 260 prebivalcev.

Naložba, ki jo je Občina Krško v višini 1,6 milijona evrov v celoti financirala iz občinskega proračuna, je obsegala izgradnjo kanalizacijskega sistema v skupni dolžini 2068 metrov, izgradnjo novega omrežja cestne razsvetljave, obnovo vodovoda ter novega širokopasovnega omrežja, sočasno  z izgradnjo  glavnih kanalizacijskih  kanalov so bili izvedeni tudi  sekundarni priključki do obstoječih  greznic pri posameznih  uporabnikih. Odpadne komunalne vode iz naselja se preko novega kanalizacijskega omrežja odvajajo do biološke čistilne naprave v Jelšah, nova kanalizacija za naselje Veliki Podlog pa obsega deset glavnih gravitacijskih kanalov (v dolžini 1.669 m), dve črpališči in tlačni vod v dolžini 399 m. Dela so potekala od lanskega poletja do letošnje pomladi, uporabno dovoljenje pa je bilo pridobljeno v začetku maja. Za sekundarne priključke lahko občani s prijavo na razpis Občine Krško za leto 2021 pridobijo sofinancirana sredstva do višine 70 % upravičenih  stroškov.

Predsednica sveta KS Veliki Podlog Karolina Cizerle je izrazila zadovoljstvo, saj se je z naložbo bistveno izboljšala kvaliteta življenja v kraju.

Kot je poudaril župan, je naložba nadaljevanje ureditev na Gorici in Jelšah, Občina Krško pa ima v načrtu tudi ureditev proti Pristavi in Gržeči vasi. Sicer pa Občina Krško dela v Velikem Podlogu nadaljuje z izgradnjo podružnične osnovne šole in vrtca.

Otroci so se simbolično zapeljali po novo urejeni cesti skozi naselje, s čimer je bila nova pridobitev tudi uradno predana namenu, domačina Andreja Zidarič in Zdravko Mežič pa sta še simbolno otvorila obnovljen vaški vodnjak.

Dogodek je povezovala Mirjana Marinčič, za kulturni program pa so poskrbeli učenci podružnične osnovne šole Veliki Podlog Niklas Zagrajšek in Lucijan Žibert na harmoniki, Urban Žičkar na pozavni ob spremljavi Martina Šušteršiča iz Glasbene šole Krško ter recitatorji Žana, Ajda in Luka.

Predsednica KS Veliki Podlog Karolina Cizerle


Żupan Krškega Miran Stanko