Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto, Brežice

Veliko dela za uniforme

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.04.2013 13:20

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 43 nujnih primerih.

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec lažje poškodoval in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila. Trem kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli osebne avtomobile. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, ponarejanja listin, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

Pridržali povzročitelja prometne nesreče
Krški policisti so bili 2. 4. nekaj pred 14. uro obveščeni o prometni nesreči v okolici Krškega. Opravili so ogled in ugotovili, da je 56-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčil v avtomobil 52-letne voznice. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali. Izdali so mu plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršiteljem zasegli avtomobile
Metliški policisti so 2. 4. dopoldan med kontrolo prometa v okolici Metlike ustavili 46-letno voznico osebnega avtomobila. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja in vozi neregistriran osebni avtomobil. Kršiteljico so policisti zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov obravnavali že 23-krat in ji zasegli več osebnih avtomobilov. Izdali so ji plačilni nalog zaradi vožnje z neregistriranim vozilom in nepravilnega prevoza oseb. Poškodovan osebni avtomobil Mazda 323 so ji zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Trebanjski policisti so 2. 4. okoli 16. ure pri Mirni ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelj je vozil neregistriran avtomobil Opel vectra brez urejenega obveznega zavarovanja vozila. Na njem sta bili nameščeni različni registrski tablici, ki pripadata drugima voziloma in izrabljene pnevmatike. Avtomobil so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog v višini 2200 evrov.
Črnomaljski policisti so 2. 4. nekaj po 23. uri med kontrolo prometa v Semiču ustavili 31-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,95 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran Citroen AX, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu začasno zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Ropi in vlomi
Iz kleti gospodarskega poslopja v okolici Novega mesta je med 1. 4. in 2. 4. nekdo odtujil suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 1500 evrov.
V okolici Krškega je neznanec iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil harmoniko in lastnika oškodoval za 3700 evrov.

Nezakonito čez mejo

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Slovenski vasi izsledili 25-letnega državljana Turčije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.
Novomeški policisti so bili 2. 4. obveščeni o štirih tujcih, ki so se v tujini brez vednosti voznika skrili med tovorom v tovornem vozilu in na ta način nezakonito prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško. Štiri državljane Pakistana, stare med 20 in 40 let so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Tudi gasilci in reševalci so imeli polne roke dela:

- Ob 18.21 je na cestni relaciji Pišece–Orehovec, občina Brežice, zemeljski plaz odtrgal del cestišča v izmeri okoli 15 X 2 metra. Delavci CGP Brežice so postavili ustrezno prometno signalizacijo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

- Ob 19.15 je v kraju Groblje pri Prekopi, občina Šentjernej, podtalnica poplavila tla kozolca. Odvečno vodo so izčrpali gasilci PGD Groblje.

- Ob 20.49 je v kraju Groblje pri Prekopi občina Šentjernej podtalnica zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Groblje so iz prostorov izčrpali vodo in nudili pomoč lastniku pri pospravljanju stvari iz kletnih prostorov.

- Ob 15.39 se je v kraju Gomila v občini Mirna osebno vozilo zaletelo v prometno signalizacijo na prehodu ceste čez železniško progo. V nesreči sta se dve osebi poškodovali. Reševalci NMP ZD Trebnje so ju na kraju oskrbeli. Gasilci PGD Trebnje so odklopili akumulator na vozilu zavarovali kraj dogodka ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine.

- Ob 23.09 se je na avtocesti Ljubljana–Obrežje med priključkoma Dobruška vas in Smednik zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih vozil. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in razsvetljevali kraj dogodka. Poškodovanih ni bilo.

- Ob 10.15 so na Metliški cesti v Črnomlju zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Črnomelj so s toplotno kamero pregledali objekt in nadzorovali izgorevanje saj.