Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Velkavrh: Odprite omare, občutno hladneje bo!

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.10.2012 06:02

Marsikaj se bo dogajalo, je v jutranji vremenski napovedi povedal meteorolog Andrej Velkavrh. Prihajajo občutne ohladitve in sicer v noči na nedeljo, ko bo ponekod po nižinah lahko tudi snežilo. Vendar o kakšni resni snežni odeji še ni za govoriti. Sprememba bo res izrazita, temperature čez dan bodo le okoli 4 stopinje Celzija. Česa takega letos res še nismo doživeli, pravi Velkavrh.

Sneženje bo do ponedeljka zjutraj ponehalo, v ponedeljek bo večji del dneva suho vreme. Ohladitev bo izrazita. Vendar kot pravi Velkavrh, bo to le prehodno obdobje. Zračna masa se bo v drugi polovici prihodnjega tedna spet segrela, vendar v tem letnem času lahko to pomeni izrazito temperaturno inverzijo.

Napoved

Danes bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno. Drugod bo sprva še precej jasno, po nekaterih nižinah pa bo megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo postopno pooblačilo tudi drugod po državi. Dopoldne bo v jugozahodnih krajih začelo rahlo deževati. Do noči se bo dež razširil nad večji del Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 18 stopinj C.


Jutri bo oblačno. Občasno bo deževalo, več in pogosteje v zahodni Sloveniji. Vmes bodo posamezne nevihte. Padavine se bodo zvečer in v noči na nedeljo tudi drugod prehodno okrepile. Proti večeru se bo meja sneženja spuščala in v noči na nedeljo bo ponekod snežilo do nižin. Ob morju bo pihal jugo, popoldne pa bo v severovzhodni Sloveniji začel pihati severovzhodnik, zvečer in v noči na nedeljo pa tudi drugod ter na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do 15, najvišje dnevne od 11 do 18, ob morju do 20 stopinj C. Proti večeru se bo od severovzhoda hladilo.

Obeti
V nedeljo bodo padavine oslabele in tudi večinoma ponehale. Zelo hladno bo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. V noči na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj bo od jugovzhoda prehodno spet rahlo snežilo, večinoma le v vzhodni in ponekod v osrednji Sloveniji. Popoldne se bo od zahoda začelo jasniti. Pihala bo burja.

Andrej Velkavrh napoved vremena