Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Kočevje

Veriga humanitarnosti v Kočevju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.03.2013 18:00

Dijaki tretjega letnika Gimnazije in Srednje šole Kočevje, ki obiskujejo program Prodajalec, so za obnovo ob koncu decembra pogorele Srednje šole pripravili največjo ulično razstavo rut in šalov v svojem mestu. Okoli dva tisoč pisanih rut so jim podarili dijaki in učitelji Gimnazije in srednje ekonomske šole Trbovlje za obnovo šole v Kočevju.

Rute in šale so povezali v verigo humanitarnosti, ki se je vila od pogorele šole na Trgu zbora odposlancev ob reki Rinži do mestne ploščadi. Na osrednjem občinskem prireditvenemu prostoru je dvajset dijakov razdeljevalo rute in šale vsem mamicam, ženam, dekletom, skratka vsem ženskam Kočevja. Verigo so po eni uri pretrgali in z njo obiskali javne ustanove in podjetja v Kočevju in Ribnici. Po simbolični ceni en evro za ruto jim je uspelo zbrati 554 evra.

Denar bodo namenili za nakup šolskega foto aparata. Ravnateljica Gimnazije in Srednje šole Kočevje Meta Kamšek je dejala, da so doslej iz različnih virov humanitarnosti za pogorelo šolo zbrali okoli 16 tisoč evrov. »Naši dijaki so pokazali izjemno čut, da bi tudi tako pomagali pri obnovi pole, » je dejala pomočnica ravnateljice Nataša Tekavec.

Nataša Tekavec o projektu