Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Veter in požari v naravi

Piše: Radio Krka/ReCO

Čas objave:
24.03.2020 14:00

Po poročanju regijskih centrov za obveščanje, je včera po državi pihal močan veter. Nekaj škode je povzročil tudi na območju občin Brežice in Krško.

Veter je podrl več dreves in razkril nekaj streh objektov. Po vsej Sloveniji so zaradi tega morali posredovati gasilci iz 10 gasilskih enot na 13 lokacijah.

Delovne in rudniške nesreče:

Včeraj ob 12.16 je v naselju Gornje Orle, občina Sevnica, občan pri opravljanju dela na višini padel z lestve in se poškodoval. Reševalci NMP Sevnica so ga oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Požari v objektih:

Včeraj ob 17.27 so na Kolodvorski cesti v Črnomlju v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Črnomelj so nadzorovali izgorevanje saj in s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika.

Požari v naravi:

Včeraj ob 17.11 so posredovali gasilci PGD Sevnica, Loka in Breg pri naselju Podgorica v občini Sevnica, kjer je gorela podrast v gozdu. Gasilci so požar na površini okoli 1,5 ha pogasili in pregledali okolico. Obveščene so bile pristojne službe.

Le uro in pol pozneje pa je pod naseljem Vinkov Vrh, občina Žužemberk, gorela podrast v gozdu. Gasilci PGD Dvor so požar, na površini okoli 100 kvadratnih metrov, omejili in pogasili.