Grb_DANNY Dobra karma

Danijel Šmid Danny: kartoskop za čas od 30. 9. ...

5_Mario Galunič_foto Žiga Culiberg (4) Svet24.si

Mario kljub koronski krizi potuje, če je le ...

ustavni sodniki sodisce Reporter.si

Tako se prepirajo ustavni sodniki: zgrešeno, ...

ribič, nikaragva, morje, Svet24.si

Skrivnostno izginulo žensko po dveh letih našli ...

20200423-01001805 Necenzurirano

Pivčevi zagotovili Rumpfu desetletni milijonski ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

Huawei Njena.si

Huawei P40 in MateBook X Pro poskrbita za večjo ...

Novice Novo mesto

VIDEO & FOTO: Podelitev diplom FIŠ in Informativni dan

Piše: FIŠ NM, S.G.

Čas objave:
18.06.2018 11:20

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu je prva fakulteta v Novem mestu in hkrati edina javna fakulteta, ki ni pod okriljem nobene od univerz.

1I6A8528.jpg

Letos praznuje 10. obletnico obstoja in delovanja, študentom pa nudi možnost izobraževanja na treh stopnjah študija in v skupno 5 študijskih programih:
• Visokošolski program Računalništvo in spletne tehnologije
• Visokošolski program Informatika v sodobni družbi
• Univerzitetni program Informatika v sodobni družbi
• Magistrski program Informatika v sodobni družbi
• Doktorski program Informacijska družba

1I6A8519.jpg

V petek, 15. junija, so na FIŠ pripravili informativni dan, kjer so udeležencem predstavili prednosti študija na FIŠ in aktivnosti, ki potekajo v obdobju študija, hkrati pa so jim razkazali prostore fakultete in jim omogočili, da se seznanijo tudi s postopki prijave in vpisa. Utrinki so zabeleženi v videu, ki ga je posnel Krkin sodelavec Miran Klevišar.

1I6A8510.jpg
Foto: Ajda Zorko

Slavnostna podelitev diplom in promocija doktorja znanosti
Nekaj dni pred tem pa so na FIŠ podelili diplome 8. generaciji diplomantov in diplomantk, ki so uspešno zaključili študij na 1. ali 2. stopnji, hkrati pa so podelili tretjo doktorsko diplomo, in sicer Jožetu Bučarju, ki je pridobil znanstveni naslov doktor znanosti s področja informacijske družbe.
18 diplomantk in diplomantov je pridobilo strokovni naslov Diplomirani družboslovni informatik oziroma informatičarka, 10 diplomantov pa je zaključilo magistrski študijski program Informatika v sodobni družbi in tako so pridobili strokovni naslov Magister / magistrica družboslovne informatike.

1I6A8323.jpg

Zbrane je nagovoril dekan FIŠ, prof. dr. Dejan Jelovac, ki je med drugim izpostavil, da je diploma pravzaprav šele nov začetek. "V naslednjih etapah na vaši karierni poti se boste morali sami znajti po svoji pameti, znanju in kompetencah brez naše pomoči v obliki predavanj, vaj, tutorstva ali mentorstva. Ob tem pa nikoli ne pozabite: adhuc tua messis in herba est (Ovid): tvoja je žetev - še vedno  trava!  Do žetve je dolga pot z veliko izzivov, uspehov in padcev. Zato danes ni konec, temveč nov začetek." 

1I6A8195.jpg

Prodekan za znanstveno dejavnost red. prof. dr Matevž Tomšič je med drugim izpostavil, da je uspešno raziskovalno delo močno povezano s izobraževalnim delom. "Je pogoj za prenos znanja v pedagoški proces." Slavnostni govornik na tokratni podelitvi diplom je bil nekdanji diplomant FIŠ Nino Vranešič, ki je pred dvema letoma na FIŠ uspešno zagovarjal magistrsko nalogo, lani tak čas pa za svoje študijske dosežke prejel še posebno priznanje FIŠ. "Bodite drzni, presezite svoja pričakovanja in vedno naredite več kot nekdo pričakuje od vas. Te vrline skupaj s svežimi pogledi na svet so vaša prednost. Verjamem, da vsak izmed vas, diplomantov, lahko najde svojo pot, pot uspehov in dosežkov. Vaša pot je unikatna in vem, da lahko vsak najde področje na katerem bo pustil svojo sled. Zapomnite si: V življenju ni nič bolj strašljivega od obžalovanja. A na srečo sedaj prihaja vaš čas," je med drugim dejal Nino, zaposlen v uspešnem mednarodnem podjetju Amplexor.

1I6A8601.jpg

Kot je v sporočilu za javnost še zapisala Sabina Gosenca, sta pireditev sta z glasbenimi vložki popestrili mladi glasbenici iz Glasbene šole Ljubljana Moste - Polje, Klara Kliček in Manca Mihelin, pod mentorstvom Marije Grepo Sterle, prof.

1I6A8694.jpg