podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Novo mesto

VIDEO: Koncert za Zalo zelo uspešen

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.04.2016 09:38

Na sinočnjem koncertu so za deklico Zalo, ki po zahtevni operaciji v ZDA potrebuje še fizioterapijo, zbrali dodatnih 5680 evrov.

Na koncertu so nastopili ansambli in glasbeniki: Pogum, Nemir, Prva liga, Rubin, Novi spomini, Mladi Dolenjci, Veseli Dolenjci, Fantje izpod Lisce, Petan, Korenine, Nuša Derenda, Marijan Novina, Azalea, Občinski pihalni orkester Trebnje, Moški pevski zbor Rožmarin, Tilen.

Z Zalo, simpatično deklico, polno otroškega veselja, so se na Območnem združenju RK Novo mesto srečali že leta 2012. Predstavili so jim jo pobudniki akcije zbiranja sredstev za pomoč in olajšanje Zaline bolezni s posebnimi terapijami. Brez omenjenih terapij, ki jih ne krije zdravstvena zavarovalnica, bi bilo njeno stanje čedalje slabše. Odziv ljudi je bil velik, največji organizator zbiranja sredstev pa je bil mirnopeški kolesar Blaž Jarc.

Do sedaj se je v vseh letih od vseh sredstev zbralo 21.151 €. Od zbranih sredstev se je porabilo za Zaline terapije in ortopedske pripomočke ter eno operacijo, ki je bila opravljena v Srbiji 11.115 €.

Do koncerta, ki je bil organiziran v nedeljo, 17. aprila 2016, je bilo na posebnem računu Območnega združenja RK NM 10.036 €. S koncertom se je zbralo 5.680 €, od zbranega papirja pa še 1500 €, torej je skupaj na računu 17.216 €.

Za pomoč pri organizaciji humanitarnega koncert se zahvaljujejo Vladki Vidic, vsem nastopajočim ansamblom, pevcem in voditelju, Šolskemu centru Novo mesto, ki je podaril dvorano, GVS za varovanje in SAZAS-u.

Draga Zala, držimo pesti zate in želimo, da se imaš dobro na potovanju, ki te čaka, da se kmalu vrneš zadovoljna in živahna. Srečno!

Brez opisa