Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

VIDEO: O našem zdravju z gostom Ivanom Sočejem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2017 08:20

V Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu je bil gost Bobrovega večera avtor številnih knjig, publicist in raziskovalec Ivan Soče.

Tokratni večer v nizu tradicionalnih bobrovih alternativnih večerov je bil posvečen našemu zdravju. Gost predavanja »Znanje je najboljše zdravilo« je bil avtor, publicist in raziskovalec Ivan Soče. Večere v ciklu projekta osveščanja prebivalstva o okolju in zdravju v sodelovanju s Knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu izvaja Društvo Bober - Okoljsko gibanje Dolenjska.

Ivan Soče se s tematiko zdravja ukvarja že 20 let. Doslej je v številnih časopisih, revijah in na svojem blogu www.soce.si objavil približno 200 poljudnih strokovnih člankov s področja zdravja in prehrane.

Njegova knjiga »Hipokrat je bil kuhar – poti iz medicinskih in prehranskih zablod« je eno najpomembnejših del o zdravju pri nas. V knjigi »Boj za resnico o kravjem mleku« dokumentira tehnologijo ustvarjanja in ohranjanja mita o koristnosti kravjega mleka za zdravje ljudi, v knjigi »Moč vitamina D« pa se je na svojstven način lotil problematike vitamina D.

Predavatelj bo utemeljil nekaj drznih tez kot na primer: zdravje ni odvisno od zdravstvenega sistema, smernice zdravega prehranjevanja in prehranska praksa povzročajo bolezni ali bolj kot drugi skrbijo za naše zdravje in zdravo hrano, bolj smo bolni in trditev, da so neznanje, navezanost in nesprejemanje najpogostejši vzroki bolezni. Ponudil bo številne odgovore: kako kljub zdravstveni skrbi in nasvetom za zdravo prehranjevanje (p)ostati zdrav in zadovoljen, ali pa kaj moramo znati, da sami poskrbimo za zdravo in dolgo življenje.