Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

VIDEO: S starostniki o sladkorni bolezni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.01.2013 19:27

Konec leta 2012 je Območno združenje RK Novo mesto uspešno zaključilo projekt Mladi za mlade po srcu, ki je bil podprt s sredstvi Leader. Danes pa so pripravili tudi predavanje na temo " Ali mi grozi sladkorna bolezen".

Medgeneracijski projekt je prinesel kar nekaj pozitivnih rezultatov. Preko prostovoljnega dela je 40 prostovoljcev obiskovalo več kot 100 starejših, obiski so bili enkratni, 20 starostnikov pa prostovoljci redno, tedensko obiskujejo in jim pomagajo na domu.

Preko projekta smo usposobili dve voditeljici medgeneracijskih skupin za samopomoč in v Mirni Peči in Stopičah, ustanovili dva medgeneracijska centra in skupini za samopomoč.

OZ RK Novo mesto je izdalo zloženko, kam se lahko obrnejo starejši po različno pomoč in uvedli spletno stran www.pomoc-starejsim.si, kjer lahko poiščejo pomoč naših prostovoljcev.


Glede na izkušnje dela s starejšimi v preteklem letu in potrebe starejših ljudi, s februarjem ustanavljajo medgeneracijsko središče v prostorih kjer je tudi humanitarni centr. Ponujajo dnevno varstvo za starejše, vsakodnevne aktivnosti za starejše s poudarkom na vključevanju mladih in učenju sodelovanja med mladimi in starejšimi.

V načtru imajo vzpostaviti tudi brezplačno telefonsko številko za informiranje starejših, s pomočjo strokovnih delavk pa bodo opravljali svetovanje, izobraževanje in informiranje starejših.

Predavanje o sladkorni bolezni