premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Dejan Vukobratović Njena.si

Takšen je bil Dejan kot dolgolasec!

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Novice Novo mesto

VIDEO: Uršine pravljice za dislektike

Piše: R.K.

Čas objave:
15.11.2017 09:30

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto je potekala predstavitev dveh novih pravljic Urše Lamut. Njihova posebnost je, da sta prirejeni za otroke z disleksijo.

V svet domišljije so obiskovalce knjižnice tokrat ponesli malce drugače. Z otroškima prvencema »To je moje« in »Rdeči Fičko premaga strah« se je predstavila dr. Urša Lamut. V intimnem vzdušju je novomeška pisateljica s kamishibaijem pričarala vsebino dveh izjemnih pravljic, ki sta pri založbi Lu izšli napisani v pisavi za dislektične otroke oz. za tiste, ki imajo težave na področju opismenjevanja. Klepetavi ježek je izbral ali sta se predstavila prepirljiva soseda, ki spravita gospoda Pipco in triosno hruško Tončka Betončka v hude težave ali prestrašeni Fičko in njegov najboljši prijatelj.

Z glasbo sta predstavitev knjig obogatila Mija Pezdirc, učenka konservatorija za glasbo Jurija Slatkonje in pevski zbor glasbene šole Marjana Kozine z zborovodkinjo Petro Slak in s klavirsko spremljavo Vide Zorko. Pevski zbor se je predstavil s pesmimi iz Božične zgodbe avtorice Neže Cerinšek, sicer učenke glasbene šole Marjana Kozine.