sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Novice Novo mesto

VIDEO:3. dan odprtih vrat Splošne bolnišnice Novo mesto

Piše: R.K./M.K.

Čas objave:
11.04.2019 08:53

Na poti okrevanja ni lahko biti sam. S spremembami in omejitvami, ki jih prinaša življenje po bolezni, je včasih težko živeti, zato je vloga društev, v katerih ljudje po prestali bolezni dobijo podporo za soočanje z boleznijo, izjemnega pomena.

V Splošni bolnišnici Novo mesto se tega zavedajo in si s pacienti prizadevajo razvijati partnerski odnos za »skupaj v zdravstvu – več zdravja v skupnosti.« Ob svetovnem dnevu zdravja so v sodelovanju z regijskimi društvi, ki delujejo na področju zdravstva, že tretje leto zapored odprli vrata vabljenim in naključnim obiskovalcem. Na razstavnih prostorih v pritličju porodnišnice in kirurške stavbe bolnišnice je predstavilo svoje delovanje 21 društev. 

Po slavnostni otvoritvi v avli porodnišnice, v kateri so s kulturnim programom nastopili učenci osnovne šole Drska so obiskovalce povabili na razstavne prostore društev, na predstavitve, predavanja in okroglo mizo.
Pripravili so predstavitev delovanja Spominčica - Alzheimer Slovenija in Društva Spominčice
Dolenjske, predstavitev delovanja Društva za kronično vnetno črevesno bolezen, predavanje na temo Življenje z atopijskim dermatitisom, predstavili so tudi celostno obravnavo ortopedskega pacienta v bolnišnici kot primer dobre prakse, ki je bila v zadnjem času medijsko odmevna v širšem slovenskem prostoru, z ogledom odseka za ortopedijo in pogovorom s pacienti, v sejni sobi pljučnega oddelka pa je bila okrogla miza z naslovom: Paliativna oskrba – quo vadis?  O zelo aktualni temi na področju zdravstvene oskrbe sospregovorili strokovni direktor bolnišnice prim. Milivoj Piletič, dr. med., specialist interne medicine, Heda Zimšek, viš.m.s., prof. zdr. vzg., Petra Gornik, dr. med., specialistka splošne kirurgije in
Maja Janežič, dipl.m.s., mag. vzg. in menedž. v zdr. Pogovor je vodil predsednik Slovenskega društva
Hospic – OO Dolenjska, Bela krajina in Posavje Janez Kramar.