Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Živahno dogajanje v dolenjski prestolnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.06.2015 10:35

Ta konec tedna je v dolenjski prestolnici zelo živahen. Na Loki se odvija Beli teniški turnir, smučarski skoki za otroke, zvečer bo prireditev Noč na Krki, jutri pa je na Glavnem trgu tudi cilj Dirke po Sloveniji. V samem mestnem jedru je bilo že zjutraj živahno, saj so se tam zbrali vozniki starodobnikov.

Na zelenici pod trgovskim centrom Tuš v Portovalu se od 10. ure dalje prvič v zgodovini Novega mesta odvijajo smučarski skoki za otroke s svetovnim prvakom v smučaskih skokih Francijem Petkom. Dogodek je brezplačen. Organizatorji so pripravili sestavljivo smučarsko skakalnico, ki je namenjena otrokom od 6. do 12. leta starosti. Skoki se izvajajo na otrokom prilagojen in varen način.

Mestna občina Novo mesto, Športno kulturno društvo Stara čolnarna, Agencija za šport Novo mesto in Teniški klub Portovald so združili moči in ob reki Krki pripravljajo pester program za vse generacije.

Prireditev se je začela ob 9. uri na teniških igriščih v Portovaldu, ko bo na vrsti že 12. Beli teniški turnir v organizaciji Teniškega kluba Portovald. Beli teniški turnir je zanimiv in privlačen zato, ker udeleženci turnirja nastopajo v starodobnih belih teniških oblačilih in z lesenimi loparji. Poleg nagrad najboljšim v svoji kategoriji, se bo tudi tokrat podelila nagrada za najizvirnejšo teniško opravo. Sočasno s turnirjem bo na jasi nasproti teniških igrišč postavljena mini skakalnica, kjer bo legendarni skakalec Franci Petek najmlajše učil osnove smučarskih skokov. Na isti lokaciji bo potekalo tudi srečanje starodobnih avtomobilov VW.

Ob 9. uri se pred prostori Potapljaškega kluba na Loki prične tudi dogodek Agencije za šport Novo mesto z imenom Krka živi!. Občanom se bodo predstavili predstavniki Ribiške družine Novo mesto, Jadralnega kluba Novo mesto, Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto in Kajak kanu SUP kluba Novo mesto. Omenjena društva bodo svojo dejavnost predstavljala na stojnicah, s prikazom opreme, brošur, fotografij ipd. Ob tem bodo potapljači prikazali pripravo in potek potapljanja v reki Krki, ribiči bodo pripravili prikaz ribarjenja, člani Jadralnega kluba bodo prikazali veščine obvladovanja jadrnic, veslači pa bodo izvedli spust s kajaki in kanuji po Krki ter osnove veslanja na SUP deskah. Seveda se bodo aktivnosti lahko udeležili tudi obiskovalci.

Večerno dogajanje Noči na Krki bodo na parkirišču pred Gostiščem Loka otvorili naši najmlajši, ki bodo ob 18. uri pričeli izdelovati čolničke, ki se bodo ob 21. uri spustili po reki Krki. Spust čolničkov bo pospremila mestna godba, ki bo iz Rudolfovega splava odigrala koncert. Po spustu lučk pa bodo na glavnem odru lahko uživali v koncertu novomeške zasedbe Gogs in skupine Tabu, ki se bodo v Novem mestu prvič predstavili s novo pevko.

Vse aktivnosti so za obiskovalce brezplačne. Dogodki med drugim obeležujejo 650 letnico ustanovitve Novega mesta.



FOTO: Dušan Novak

Mobilna skakalnica 2015