zajec1 Svet24.si

Smeh za domačine in turiste: pozor, dva zajca ...

štirikolesnik, šolta, gumenjak Svet24.si

VIDEO: S štirikolesnikom skočil na gumenjak

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

go golob tw Reporter.si

Razkrita enigma tablice »GO GOLOB«: SDS in njeni...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

tomislav-in-stela Njena.si

Stela in Tomislav mesece po šovu srečna do neba

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Novice Dolenjske Toplice

VIDEO&FOTO&AVDIO: 19 najboljših harmonikarjev v Dolenjskih Toplicah

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
09.07.2018 13:50

V Kulturno kongresnem centru Dolenjske Toplice so minuli konec tedna pripravili harmonikarske igre. Prvenstvo se je s predkvalifikacijami začelo že v soboto dopoldne, zaključilo pa se je s Koncertom nagrajencev in gostov, podelitvijo nagrad ter izborom finalistov.

V harmonikarskih igrah 2018 je vse skupaj sodelovalo okoli 500 harmonikarjev, ki so jih izbirali v večih državah v kvalifikacijah, na tokratnem tekmovanju pa je sodelovalo 19 najboljših izmed vseh. 

4d.JPG

Nedeljsko dogajanje se je začelo s predstavitvijo ansamblov in orkestrov, zgodaj popoldne je sledilo finale prvenstva, vrhunec dneva pa je bil večerni Zaključni koncert zmagovalcev s slovesno podelitvijo najvišjih nagrad prvenstva.

2d.JPG

Med bogatim glasbenim dogajanjem so se v obeh dneh predstavili: Harmonike Rutar, harmonike Beltuna, Zavod AO, Čevljarstvo Štajnar, Smart up, Servis harmonik Peter Galjot ...

1d.JPG

Kaj so harmonikarske igre? 

Harmonikarske igre so harmonikarska prvenstva, ki imajo svojevrsten koncept, edinstven sistem ocenjevanja, edinstven sistem uvrstitve prek kvalifikacij, edinstven sistem nagrajevanja in pripravljajo še edinstven sistem promocije z mednarodno harmonikarsko enciklopedijo. Poleg tega bodo Harmonikarske igre gostile tudi druge države in ne zgolj država v kateri so nastale, torej v Sloveniji, na prvenstvu pa lahko sodelujejo harmonikarji s katero koli vrsto harmonike, kar ne združuje nobeno prvenstvo na svetu. So najširše zastavljeno harmonikarsko prvenstvo v zgodovini, ki ima v naslednjih 6 letih namen vrstiti kvalifikacije na vseh kontinentih sveta. So inovativno zastavljeno prvenstvo, ki bo zaznamovalo 21. stoletje.

Oddaja SKN: Na harmonikarskih igrah