Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Dolenjske Toplice

VIDEO&FOTO&AVDIO: 19 najboljših harmonikarjev v Dolenjskih Toplicah

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
09.07.2018 13:50

V Kulturno kongresnem centru Dolenjske Toplice so minuli konec tedna pripravili harmonikarske igre. Prvenstvo se je s predkvalifikacijami začelo že v soboto dopoldne, zaključilo pa se je s Koncertom nagrajencev in gostov, podelitvijo nagrad ter izborom finalistov.

V harmonikarskih igrah 2018 je vse skupaj sodelovalo okoli 500 harmonikarjev, ki so jih izbirali v večih državah v kvalifikacijah, na tokratnem tekmovanju pa je sodelovalo 19 najboljših izmed vseh. 

4d.JPG

Nedeljsko dogajanje se je začelo s predstavitvijo ansamblov in orkestrov, zgodaj popoldne je sledilo finale prvenstva, vrhunec dneva pa je bil večerni Zaključni koncert zmagovalcev s slovesno podelitvijo najvišjih nagrad prvenstva.

2d.JPG

Med bogatim glasbenim dogajanjem so se v obeh dneh predstavili: Harmonike Rutar, harmonike Beltuna, Zavod AO, Čevljarstvo Štajnar, Smart up, Servis harmonik Peter Galjot ...

1d.JPG

Kaj so harmonikarske igre? 

Harmonikarske igre so harmonikarska prvenstva, ki imajo svojevrsten koncept, edinstven sistem ocenjevanja, edinstven sistem uvrstitve prek kvalifikacij, edinstven sistem nagrajevanja in pripravljajo še edinstven sistem promocije z mednarodno harmonikarsko enciklopedijo. Poleg tega bodo Harmonikarske igre gostile tudi druge države in ne zgolj država v kateri so nastale, torej v Sloveniji, na prvenstvu pa lahko sodelujejo harmonikarji s katero koli vrsto harmonike, kar ne združuje nobeno prvenstvo na svetu. So najširše zastavljeno harmonikarsko prvenstvo v zgodovini, ki ima v naslednjih 6 letih namen vrstiti kvalifikacije na vseh kontinentih sveta. So inovativno zastavljeno prvenstvo, ki bo zaznamovalo 21. stoletje.

Oddaja SKN: Na harmonikarskih igrah