Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Vavta vas

VIDEO&FOTO: Ko piješ ne vozi, če voziš ne pij!

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
09.11.2018 19:31

Nacionalni inštitut za javno zdravje, Območna enota Novo mesto je v sodelovanju z Osnovno šolo in vrtcem Vavta vas ter Policijsko postajo Dolenjske Toplice, danes pred Osnovno šolo Vavta vas organiziral preventivno akcijo Otroci za varnost v prometu.

6v.JPG
Otroci so potrkali na vest voznikov
Radio Krka, M.K.

Akcijo so v tej regiji izvedli že četrtič zapored. K programu so bile vabljene vse šole in vrtci iz novomeške zdravstvene regije.

7v.JPG
"Otroci za varnost v prometu"
Radio Krka, M.K.

Ker so otroci vsakodnevno vključeni v cestni promet in so tekom odraščanja tudi zelo dojemljivi za dejanja odraslih, so želeli, da se v regijskih osnovnih šolah ter vrtcih v sklopu učnega načrta učitelji z učenci oz. otroci pogovarjajo o problematiki alkohola v prometu in preventivi prometnih nezgod, povzročenih zaradi tveganega uživanja alkohola.  V akciji so sodelovali učenci prve triade ter starejša skupina predšolskih otrok, pedagoški delavci, starši otrok ter splošna javnost. 

4v.JPG
"Otroci za varnost v prometu"
Radio Krka, M.K.

Cilj programa je dvig ozaveščenosti o posledicah uživanja alkohola pri udeležencih v prometu, slogan akcije pa je: »Varen voznik je trezen voznik.«; »Ko piješ ne vozi, če voziš ne pij.«

LIKOVNI NATEČAJ
V septembru so bile vse šole in vrtci povabljeni k sodelovanju v likovnem natečaju na temo alkohol in promet. Na to temo so učenci in otroci risali risbice. S svojimi sporočili in sliko naj bi potrkali na vest odraslih, da bo alkohola v prometu čim manj.

1v.JPG
»Varen voznik je trezen voznik«
Radio Krka, M.K.

ULIČNA AKCIJA
Izvajanje ulične akcije pa je danes potekalo v sodelovanju NIJZ OE Novo mesto, s Policijsko postajo Dolenjske Toplice in učenci Osnovne šole Vavta vas ter otroci vrtca Vavta vas, na varnem mestu (avtobusna postaja pri OŠ), kjer sdo policisti lahko udeležence prometa izključili iz prometa. Potekala je tako, da so policisti ustavili voznika, opravili kontrolo dokumentov, test alkoholiziranosti, nato pa pristopi otrok in vozniku podari slikovni izdelek (risbico s sporočilom), in mu zaželi “Srečno pot brez alkohola”.

3v.JPG
Alkotest
Radio Krka, M.K.