Anton Lukančič slika Svet24.si

37-letni Anton se je v ponedeljek odpeljal v ...

Bojan Manojlović Svet24.si

Bojan je Andrei pomenil nov začetek v življenju,...

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

jason kidd luka doncic Ekipa24.si

Razočarani Dončić po novem porazu tudi o ...

miha hercog 2 Njena.si

Miha Hercog razkril: Samski sem že eno leto

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

Novice Otočec

VIDEO&FOTO: Slovenci na Otočcu brez pričakovanih rezultatov

Piše: STA/ J.P./ Radio Krka, M.K.

Čas objave:
13.05.2019 08:23

Slovenski namiznoteniški igralci na domačem odprtem prvenstvu na Otočcu niso dosegli pričakovanih rezultatov, saj so prav vsi izpadli že po prvem dnevu glavnega dela tekmovanja. Prvi adut Deni Kožul je prejšnji konec tedna sicer dobil prvi dvoboj proti Hrvatu Tomislavu Kolareku, nato pa je moral po hudem boju priznati premoč danskemu vrstniku Andersu Lindu.

1n.JPG
Marjan Hribar
Foto: Radio Krka, M.K.

"Dvoboj bo izenačen, v medsebojnih dvobojih, ki so bili vedno negotovi do konca, sem bil večinoma boljši od njega in sem tudi tokrat optimist," je pred drugim krogom napovedoval Kožul. 

V izredno izenačenem dvoboju, polnem preobratov, je tokrat krajšo potegnil prav Slovenec, ki je v odločilnem nizu zapravil prednost 7:4, do konca ni osvojil niti točke. Pred tem je bil v šestem nizu on v izgubljenem položaju, a je nadoknadil zaostanek 4:8 in izenačil.

"Razočaran sem, a tak je šport. Ni mi šlo, servisi mi niso prijeli, predvsem zaradi vlage v dvorani. Sicer se nočem izgovarjati, toda vlaga je njegovi igri bolj ustrezala. Malo me je tudi sprovociral, v tretjem nizu pri mojem vodstvu z 10:7 povzročil petminutni odmor, po njem do konca niza nisem osvojil niti točke. Moram si priznati, nisem igral dobro, nisem ujel ritma, to je bilo bistvo," je razloge za poraz iskal Logatčan.

2n.JPG
Na Otočcu brez pričakovanih rezultatov
Foto: Radio Krka, M.K.

Danec, ki ima neugodne servise, se res ni izkazal športnim vedenjem. V tretjem nizu je petminutni odmor povzročil, ko je na tribunah iskal glavnega sodnika in se pritoževal nad skritimi servisi Slovenca, ti pa so prav njegov zaščitni znak.

3n.JPG
Tomaž Kralj
Foto: Radio Krka, M.K.

Nato sta iz konkurence izpadli še zadnji dvojici, v prvem krogu sta tekmovanje končala Peter Hribar in Tilen Cvetko, ki sta z 0:3 izgubila proti dvojici s Tajvana, Aleksandra Vovk in Katarina Stražar pa sta z enakim izidom priznali premoč Rusinjama Valeriji Ščerbatih in Mariji Tajlakovi.

5n.JPG
Na Otočcu brez pričakovanih rezultatov
Foto: Radio Krka, M.K.

V finalu moških sta včeraj igrala Jakub Dyjas (Poljska) in Shihao Wei (Hrvaška), zmagal je Wei. V finalu žensk pa Georgina Pota (Madžarska) in Margaryta Pesotska (Poljska), zmagala je Madžarka.