Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Otvoritev potapljaške sezone, s potopom v reko Krko

Piše: KPA Novo mesto/A.B./Radio Krka, M.K.

Čas objave:
12.01.2020 07:32

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto, je v soboto, 11. januarja pripravil že tradicionalno otvoritev potapljaške sezone s potopom v reko Krko. Potapljači so se zbrali pred Klubom za podvodne aktivnosti Novo mesto, na Loki

potop-v-reko-krko, kpa-novo-mesto
Zbor potapljačev na Loki
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Na akcijo so poleg članov Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto povabili tudi potapljače iz vse Slovenije, saj je akcija potekala tudi pod okriljem Slovenske potapljaške zveze (www.spz.si), ter tudi kolegov iz Republike Hrvaške.

potop-v-reko-krko, kpa-novo-mesto
Predsednik novomeških potapljačev Davorin Jordan
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Klub za podvodne aktivnosti šteje več kot 60 članov, ki jih združuje želja po potapljanju. Nemalo potopov opravijo v reki Krki, ki jim je tudi najbližja. Seveda pa se z veseljem odpravijo na Jadran ter tudi dlje. Z veseljem se odzovejo tudi povabilom drugih potapljaških društev in klubov na akcije in dogodke, ki jih organizirajo tekom leta. Letos je nekaj članov opravilo potop v Obrhu pri Dolenjskih Toplicah že 1.1.2020, 2.1.2020 pa tudi v Kolpi, minuli vikend so se udeležili tudi že ''Darovanja sarme Neptonu'' v Fiesi v organizaciji PLK (potapljači luke Koper).

potop-v-reko-krko, kpa-novo-mesto
Potapljači na splavu
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Klub sodeluje pri več projektih povezanih z reko Krko, ekologijo ter promocijskimi dogodki, vsako leto pa pripravijo tudi razstavo podvodne fotografije njihovih članov in tako tistim, ki se ne potapljajo, prikažejo podvodni svet, kot ga vidimo oni. V sklopu kluba deluje tudi podvodna reševalna služba.

potop-v-reko-krko, kpa-novo-mesto
Potop v reko Krko
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Varnost pri potapljanju pa je v KPA Novo mesto ena izmed prioritet. Inštruktorji potapljanja ter drugi izkušeni potapljači skrbimo tudi za stalno izobraževanje in izpopolnjevanje naših članov. Ker so potapljači tudi ljubitelji narave, brez sožitja z njo ne bi mogli uživati v potapljanju, je v podzavesti vsakega člana tudi ekologija. In ravno zato, ker jim ni vseeno za naravo, pripravljajo že vrsto let - prvo soboto v septembru, tudi ekološko akcijo čiščenja reke Krke, na kateri sodelujejo potapljači iz vse Slovenije.

potop-v-reko-krko, kpa-novo-mesto
Potop v reko Krko
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar