mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Dve izjemni ženski o ženskah

Piše: Radio Krka/R.M., M.K.

Čas objave:
20.07.2018 08:58

Na gradu Grm v Novem mestu je bil včeraj v sklopu festivala Novomeški poletni večeri pogovorni večer s Svetlano Slapšak.

Pogovor, ki ga je moderirala novinarka TV Slovenija Ksenija Horvat, so naslovili »Dve izjemni ženski o ženskah«.

Doktorica znanosti, profesorica, disidentka, aktivistka, prevajalka, živa enciklopedija antropologije, antičnega sveta, teorije spola in balkanologije; kolumnistka, pisateljica žanrskih romanov – je skop opis vsestranske Svetlane Slapšak. Pri založbi Goga je doslej objavila dve deli: antropološke eseje Kuhinja z razgledom in roman Istomesečniki, ki je knjiga o ženskah v Beogradu v devetdesetih letih minulega stoletja. Ta je tkana gosto, duhovito, ironično, tekoče in živahno. »Prišel sem do zaključka, da ženska prekaša moškega v nadarjenosti za življenje, tako da sem z lahkim srcem prestopil v feministične vrste,« je ob branju zapisal spreobrnjeni Dušan Jovanović.

novomeski poletni veceri
dr. Svetlana Slapšak z dvema knjigama pod okriljem Založbe Goga
foto: Radio Krka

S Slapšakovo se je pogovarjala novinarka TV Slovenija Ksenija Horvat, ki je vnovič dokazala, da vedno znova demonstrira visoke profesionalne novinarske standarde. Pogovoru je sledil koncert festivalskega hišnega benda v zasedbi pianistke in vokalistke Ane Čop, basista Petra Smrdela in bobnarja Žige Smrdela.

Novomeski poletni večeri
"Hišni bend" je navdušil
foto: Radio Krka

Naslednji v nizu dogodkov, ki jih pod okriljem novomeške Goge tokrat prinašajo Novomeški poletni večeri, bo pogovor o Kataloniji. Čez teden dni ob 20.ri bodo na gradu Grm gostili Milana Kučana in Bojana Brezigarja, med znanim in neznanim na področju političnih razmer v Kataloniji pa ju bo vodil Luka Lisjak Gabrijelčič.