žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

profimedia-0505331417 Reporter.si

V nemškem Vuhanu je 14 odstotkov prebivalcev že ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Jenrej Tozon Njena.si

Jernej Tozon svojo Evo odriva stran od sebe

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Mostovi v in izven Evrope

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
08.11.2018 11:56

V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, sta včeraj Društvo slovensko-hrvaškega prijateljstva in Marjan Pipenbaher,univ.dipl. ing.grad. , glavni projektant mostu PELJEŠAC, predstavila avtorske projekte mostov v in izven Evrope.

2m.JPG
Marjan Pipenbaher
Radio Krka, M.K.

Slednji je za hrvaški častnik Večernji list dejal: "Hrvaško morje mi je bilo vedno zelo pri srcu. Ko dobiš možnost, da sodeluješ pri gradnji mostu preko tako lepega zaliva, si pripravljen iztisniti iz sebe vso svoje znanje in kreativnost. Most je moje življenjsko delo."

5m.JPG
Predstavitev mostov v KC Janeza Trdine
Radio Krka, M.K.

Most Pelješac, dolg 2440 m, bo eden izmed pet največjih ter tehnično in tehnološko najbolj zahtevnih, hkrati pa tudi najlepših evropskih mostov zgrajenih v začetku 21. stoletja. Projektantsko podjetij Ponting - Pipenbaher Consulting Engineers sta tudi zmagovalca natečaja za gradnjo mostu preko Krke na na novi novomeški vzhodni obvoznici v Ločni in hkrati za vzporedni most, ki je namenjen pešcem in kolesarjem. 

V svoji predstavitvi je avtor predstavil tudi ta projekt in se dotaknil še mnogih drugih večjih mostov, ki jih je v zadnjih 10 letih uspešno izvedel v Evropi in ostalem delu sveta.

Računalniška in filmska prezentacija avtorskih projektov se  je nadaljevala z tematsko razstavo v avli Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu. 

Dogodek je obsegal tudi kratek kulturni program ter razstavo fotografij pomembnejših mostov in viaduktov, ki jih je projektiral Marjan Pipenbaher.

1m.JPG
Predstavitev mostov v KC Janeza Trdine
Radio Krka, M.K.