kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

tanja-postružnik-koren Njena.si

Ljubezen po domače: Na POP TV že imajo 11 novih ...

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Novice Mirna Peč

VIDEO&FOTO: Otvoritev muzeja Slaka in Pavčka

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
21.10.2018 11:12

V petek se je v Mirni Peči, v prostorih nekdanje šole, odvila slavnostna otvoritev muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. V muzeju bodo na voljo za ogled, urejene stalne zbirke Lojzeta Slaka, Toneta Pavčka, Ludvika Stariča, Jožeta Slaka in ostalih pomembnih Mirnopečanov.

Občina je uspešno zaključila prvo fazo projekta, v kateri je uredila dobrih 880m2 upravnih prostorov muzeja in prostore za postavitev prve stalne zbirke.

6m.JPG
Odprtje muzeja si je prišlo ogledat mnogo ljudi
Radio Krka, M.K.

Skupaj z Dolenjskim muzejem Novo mesto in družino Slak je v prostorih uredila Stalno spominsko zbirko Lojzeta Slaka. Skupna vrednost naložbe je stala dober milijon evrov, projekt pa je v višini 95.968,04 evrov sofinanciran iz CLLD, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Eksponate je zagotovila družina Slak, arhivski material za video vsebine pa Radiotelevizija Slovenija.

13m.JPG
Stalna razstava: Lojze Slak- virtuoz na diatonični harmoniki: Moje plošče so moje knjige
Radio Krka, M.K.

V petek se je v prostorih muzeja odvila otvoritev samega muzeja in pa stalne razstave Lojze Slak- virtuoz na diatonični harmoniki: Moje plošče so moje knjige. Razstava prikazuje življenjsko in glasbeno pot harmonikarja Lojzeta Slaka ter njegov prispevek k razvoju narodno-zabavne glasbe v Sloveniji. Poleg slikovnega gradiva, izdanih plošč, osebnih predmetov in rekonstruirane vadbene sobe je obiskovalcem na voljo veliko video materiala, najzahtevnejšim pa mediateka z dodatnim gradivom. Za spomin so si obiskovalci lahko posneli tudi lasten videospot ene od uspešnic ansambla.

1m.JPG
Novi muzej
Radio Krka, M.K.