urska jerala 1 Dobra karma

Stevardesa z zasebnih jaht bogatašev: javnost tja...

2_alfi nipič Svet24.si

Velika čast za Alfija Nipiča - dobil bo svoj ...

uefa ceferin Reporter.si

Novi obrazi: Čeferin bi najbolj prepričal ...

zdravko počivalšek Svet24.si

Počivalšek svojo zvestobo do Janše izkazuje ...

neonacisti, protesti Necenzurirano

Sova na sledi neonacistom med "rumenimi jopiči"

Zlatko Njena.si

Zlatko kljub očitkom še vedno dela

Nataša Markovič Odkrito.si

Nataša Markovič: Novinarstvo mora biti ...

Novice Šentjernej

VIDEO&FOTO: Šentjernej v znamenju cvička

Piše: M.K.

Čas objave:
26.05.2018 09:09

46. Teden cvička so včeraj v velikem slogu, s povorko zabeležili v Šentjerneju. Zmotil jih ni niti občasen dež. Za obiskovalce prireditve, ki poteka vse do nedelje, so organizatorji pripravili sejem, Cvičkovo kuhno, in bogat zabavni program, ki se odvija na prireditvenem prostoru ob Kulturnem centru Primoža Trubarja Šentjernej.

Včeraj so slovesno razglasili novega kralja cvička. Krono je predal vinogradnik Gregor Štemberger iz Šentjerneja. Letošnji kralj cvička je domačin Jernej Martinčič iz Šmalčje vasi. S svojim znanjem in kakovostnim delom na področju vin je poskrbel, da krona ostaja v Šentjerneju. Z vinogradništvom je povezan že od malih nog, saj je tudi shodil v vinogradu.

19. Cvičkova princesa Dragica Ribič in kralj cvička 2017 Gregor Štemberger

Danes zvečer pa bodo izbrali novo, že 20. Cvičkovo princeso. Od te vloge se bo poslovila dosedanja Dragica Ribič.Včeraj nam je zaupala, da je bilo leto zanjo nepozabno in da je zelo hitro minilo. Udeležila se je številnih prireditev povezanih s cvičkom, sodelovala pri dobrodelnih projektih in spoznala veliko novih ljudi. Iskreno je priznala, da bo svoje poslanstvo cvičkove princese pogrešala in da ji bo izkušnja za vedno ostala v najlepšem spominu. 

Aktualna Cvic¦îkova princesa Dragica Ribic¦î.jpg