Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Sevnica/Novo mesto/Brežice

Motorista pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto, A.D./PGD Črnomelj

Čas objave:
29.07.2019 12:13

Sevniški policisti so bili v noči na nedeljo, 28. 7. obveščeni o padcu motorista v Sevnici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 26-letni voznik pri vožnji s kros motorjem zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem in trčil v ograjo ob stanovanjski hiši.

Lažje poškodovanega motorista, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,42 miligramov alkohola (3 g/kg), so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Novomeške policiste so 28. 7. iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu z motorjem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je voznik mopeda v kraju Čemše zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad mopedom in padel. 43-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,34 miligramov alkohola (2,79 g/kg). 

V soboto, 27.7. ob 15.46 uri pa sta na cesti Podzemelj–Adlešiči pri naselju Griblje, v občini Črnomelj, trčila traktor in motorno kolo. Reševalci NMP Črnomelj so poškodovanega motorista oskrbeli na kraju in ga odpeljali v Zdravstveni dom Črnomelj. Gasilci PGD Črnomelj pa so zavarovali kraj dogodka in s cestišča umaknili motorno kolo.

Pijanega kršitelja pridržali
Brežiški policisti so v noči na 28. 7. med kontrolo prometa v Krški vasi ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj je opravljanje preizkusa odklonil in ni upošteval odredbe policistov o prepovedi nadaljnje vožnje. Očitno pijan voznik je na kraju postopka kršil javni red in mir, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, o kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.