nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

Severina, Igor Kojić Svet24.si

FOTO: Potem ko je izbrisala soprogov priimek, ...

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

ivan janez janša sds Svet24.si

Janez Janša prepričal NSi, DeSUS in SMC

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO&AVDIO: Sprejeli so devetošolce OŠ Vavta vas

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
05.06.2018 19:25

Na Občini Straža vsako leto, ob koncu šolskega leta, organizirajo sprejem za vse devetošolce. Letos pa so se odločili, da naredijo sprejem tudi za učence, ki so v šolskem letu dosegli pomembne dosežke na področju šolskih tekmovanj iz znanja.

6s.JPG
Župan Dušan Krštinc je danes v sejni sobi sprejel učence, ki so se izkazali v tekmovanjih iz znanja prve pomoči, glasbenega in matematičnega področja ter preverjanja znanja na področju diabetesa.

2s.JPG

Župan je v svojem nagovoru povedal, da so tekmovanja pomembna tudi zato, ker se s tem odkrivajo in spodbujajo nadarjeni učenci, ter se jim omogoči primerjanje lastnega znanja z drugimi udeleženci tekmovanj.

5s.JPG

»Seveda dosežki na tekmovanjih niso pomembni samo za vas učence, pomembni so tudi za šolo, saj je le to tudi eno izmed meril kako uspešna je šola in njeni učitelji. Da imajo naši učenci dobra osnovna znanja kaže tudi indeks izobrazbe, ki nas po izobrazbeni strukturi zaposlenih uvršča v zgornjo četrtino slovenskih občin, podobno je tudi z številom diplomantov«, je v svojem nagovoru še povedal župan.

Učencem se je zahvalil za udeležbo in uspehe na tekmovanjih, saj s tem ponesejo ime Straža širom po Sloveniji. Za njihov trud jim je ob tej priložnosti izročil praktična darila.

Oddaja SKN s sprejema najboljsih OŠ Vavta vas in devetošolcev pri županu