benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO&AVDIO: Sprejeli so devetošolce OŠ Vavta vas

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
05.06.2018 19:25

Na Občini Straža vsako leto, ob koncu šolskega leta, organizirajo sprejem za vse devetošolce. Letos pa so se odločili, da naredijo sprejem tudi za učence, ki so v šolskem letu dosegli pomembne dosežke na področju šolskih tekmovanj iz znanja.

6s.JPG
Župan Dušan Krštinc je danes v sejni sobi sprejel učence, ki so se izkazali v tekmovanjih iz znanja prve pomoči, glasbenega in matematičnega področja ter preverjanja znanja na področju diabetesa.

2s.JPG

Župan je v svojem nagovoru povedal, da so tekmovanja pomembna tudi zato, ker se s tem odkrivajo in spodbujajo nadarjeni učenci, ter se jim omogoči primerjanje lastnega znanja z drugimi udeleženci tekmovanj.

5s.JPG

»Seveda dosežki na tekmovanjih niso pomembni samo za vas učence, pomembni so tudi za šolo, saj je le to tudi eno izmed meril kako uspešna je šola in njeni učitelji. Da imajo naši učenci dobra osnovna znanja kaže tudi indeks izobrazbe, ki nas po izobrazbeni strukturi zaposlenih uvršča v zgornjo četrtino slovenskih občin, podobno je tudi z številom diplomantov«, je v svojem nagovoru še povedal župan.

Učencem se je zahvalil za udeležbo in uspehe na tekmovanjih, saj s tem ponesejo ime Straža širom po Sloveniji. Za njihov trud jim je ob tej priložnosti izročil praktična darila.

Oddaja SKN s sprejema najboljsih OŠ Vavta vas in devetošolcev pri županu