nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

Severina, Igor Kojić Svet24.si

FOTO: Potem ko je izbrisala soprogov priimek, ...

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

ivan janez janša sds Svet24.si

Janez Janša prepričal NSi, DeSUS in SMC

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Varnejša pot za pešce, kolesarje in voznike

Piše: MO NM

Čas objave:
29.09.2019 17:57

Mestna občina Novo mesto je skupaj z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) uradno odprla prenovljeni odsek ceste skozi Velike Brusnice, ki velja za pomembno regionalno prometnico in vstopno točko v podgorjanske kraje.

Skupna vrednost investicije je znašala 1,8 milijona evrov z DDV, od tega je občina prispevala 358 tisoč evrov.
Projekt rekonstrukcije dobrih 660 metrov ceste je vključeval še prestavitev struge potoka in ureditev odvodnjavanja, prestavitev kanalizacije elektrovodov ter ureditev vseh priključkov. Za zagotovitev večjega nivoja prometne varnosti je v sklopu projekta potekala tudi izgradnja pločnikov in postavitev javne razsvetljave. Dela je izvajalo podjetje Gradnje iz Boštanja s partnerjem Asfalt Kovač iz Planine pri Sevnici.
Cesto so s prerezom traku namenu predali župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, v.d. direktorice DRSI Monika Pintar Mesarič, vodja projekta Bojan Papler in predsednik sveta Krajevne skupnosti Brusnice Ivan Kralj.
Občina v sodelovanju z DRSI v prihodnje načrtuje še ureditev križišča na Ratežu, krajevna skupnost pa je v Velikih Brusnicah v sodelovanju s partnerji postavila tudi postajališče za avtodome in električne polnilne postaje.