Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Zavarovanja prihodnosti sledijo demografskim trendom in novim tehnologijam

Piše: Adriatic Slovenica

Čas objave:
11.05.2018 15:15

Zavarovalnica Adriatic Slovenica ohranja svoj položaj na slovenskem trgu. Kot tretja največja zavarovalniška skupina dosega 14-odstotni tržni delež. Usmerja se v razvoj osebnih zavarovanj, strankam prijazne rešitve, sodobne asistence in upravljanje premoženja.

Pri tem ozavešča o tveganjih, spodbuja zdrav življenjski slog v programu z imenom Migimigi in izboljšuje kakovost življenja z novimi zavarovanji. Storitve ponuja v razvejani prodajni mreži tudi v okviru novomeške poslovne enote, ki jo od avgusta lani vodi direktorica Biljana Cvjetičanin.

IMG_0801.JPG

Lani zastavljena strategija Adriatica Slovenice se odraža v rasti premije na vseh treh zavarovalnih področjih. Najvišjo rast so zabeležili pri življenjskih in pokojninskih zavarovanjih (2,8 %), 1,4-odstotno rast pa pri premoženjskih zavarovanjih (brez zdravstva). Minulo poslovno leto je zavarovalnica zaključila s 303,8 milijona evrov zbrane premije in 11,4 milijona evrov dobička, pri tem pa ohranila dobro in stabilno bonitetno oceno "BBB-".

2a.JPG

»Usmerjeni smo v celovito zavarovalno zaščito na enem mestu, po drugi strani pa v kar najboljšo uporabniško izkušnjo,« je povedal predsednik uprave Adriatica Slovenice Gabrijel Škof. »Še naprej bomo vlagali v razvoj, prilagojen demografskim trendom in tehnološkim izzivom, ob tem pa zagotavljali varno in stabilno poslovanje.«

Skladno s strategijo in pričakovanji strank je Adriatic Slovenica tako izpopolnila zdravstvena zavarovanja, odprla lastno ambulanto v Ljubljani Zdravje AS z vrhunskimi zdravniki specialisti različnih strok in ekipo fizioterapevtov. Oblikovala je sodobno osebno zavarovanje in ga zaradi tega, ker krije tako različna tveganja v vseh življenjskih obdobjih, poimenovala kar Moj življenjski kasko. Pri tem si prizadeva za dolgoročni odnos s strankami in jim ob zavarovalnih vsebinah ponuja tudi druge, na primer lojalnostni program Migimigi, ki nagrajuje zdrav življenjski slog.

3a.JPG

Kakšna bodo osebna zavarovanja prihodnosti? »Med vodilnimi bo zagotovo Moj življenjski kasko, ki nudi varnost zavarovancu in njegovi družini v primeru bolezni, nezgode, brezposelnosti in smrti, hkrati pa hitro organizacijo in plačilo zdravstvenih storitev, vse na eni polici,« je povedal izvršni direktor prodaje in trženja Borut Završan. Pomembna novost zavarovanja je kritje Specialisti z asistenco, ki vključuje drugo mnenje zdravnikov iz tujine. Z njim lahko poleg nas samih preverijo svojo diagnozo tudi družinski člani. Završan še poudarja, da Adriatic Slovenica namenja posebno pozornost prihajajoči direktivi IDD (Direktiva o distribuciji zavarovalnih produktov), ki za zavarovance pomeni še večjo zaščito in bolj natančno ter pošteno predstavitev vseh vidikov zavarovanja.

IMG_0789.JPG

Poslovna enota Adriatica Slovenice v Novem mestu, ki jo od avgusta 2017 vodi direktorica Biljana Cvjetičanin, uspešno posluje že od leta 1992. Pokriva področje Dolenjske, Posavja, Bele krajine ter Trebnjega in zaposluje 44 sodelavcev. Skupno svoje storitve ponuja na 27 prodajnih mestih. Po več kot 25 letih poslovanja so trdno vpeti v gospodarsko in lokalno okolje. Dolgoročno podpirajo številne športne, kulturne, izobraževalne, humanitarne in ostale projekte. »Rezultati poslovne enote so plod celotne ekipe, ki vselej postavlja stranko v središče našega delovanja,« pojasnjuje direktorica Biljana Cvjetičanin.

IMG_0805.JPG