palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Ljubljana

Vikend bo prijetno topel, nato prihaja ohladitev

Piše: STA

Čas objave:
16.03.2019 09:48

Danes bo prevladovalo sončno vreme. Nekaj več oblačnosti bo dopoldne predvsem v vzhodni Sloveniji. Razen na severovzhodu bo zapihal zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, ponekod v jugovzhodnih krajih do okoli 22 stopinj Celzija.

Jutri bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, ponekod v hribih zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, v zatišnih legah Gorenjske in Koroške okoli 0, najvišje dnevne od 11 do 17, na vzhodu do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zaradi sušnega vremena je na Primorskem velika nevarnost požarov v naravnem okolju. Jutri sredi dneva in popoldne bo ponekod na Štajerskem in v Prekmurju jugozahodni veter v sunkih lahko presegal hitrost 70 kilometrov na uro.

Obeti: V ponedeljek bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob močnejših padavinah ponekod spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. V torek bo še oblačno, padavine bodo zjutraj in dopoldne večinoma ponehale. Na Primorskem bo še pihala burja.


Vremenska slika: Nad jugozahodno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se pomika čez srednjo Evropo proti vzhodu, nov frontalni val pa je zajel Britansko otočje. Od zahoda doteka k nam postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo več oblačnosti v krajih vzhodno in severno od nas, drugod bo povečini sončno. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo. V nedeljo se bodo oblaki na zahodu počasi gostili, v krajih severno in vzhodno od nas pa bo sončno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob Jadranu jugo.