robert golob bobo7 Svet24.si

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano ...

truplo, simbolična Svet24.si

Policisti ugotovili identiteto ženske, ki so jo ...

jordan smrt Svet24.si

Umrla zvezdnica resničnostnega šova

mozina jansa Reporter.si

»Ko sem Možino prosil, naj podpre Reporter z ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Koalicija v amnestijo Janše, Počivalška in ...

Tanja Ribič Odkrito.si

Tanja Ribič - zdaj počne TO ...

dalila jakupovic Ekipa24.si

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI ...

Novice Krško

Vipap Videm Krško ima novo vodstvo

Piše: STA

Čas objave:
11.02.2020 13:21

Novi izvršni direktor v papirniški družbi Vipap Videm Krško je Petr Domin. "Moja naloga je zagotoviti nadaljnji razvoj podjetja, pripraviti strategijo, ki vodi h krepitvi tržnega položaja v srednji in jugovzhodni Evropi, ter povečati dobičkonosnost podjetja," je ob prevzemu položaja dejal Domin.

Skupina čeških vlagateljev, združenih v holding RIDG, ki je lansko jesen od češkega ministrstva za finance kupila 96,5 odstotka delnic družbe Vipap Videm iz Krškega, je Domina na položaj za predsednika uprave in izvršnega direktorja imenovala novembra lani, so danes sporočili iz družbe.

"V zadnjem času je Vipap stagniral. Domin pa je v času delovanja v skupini Huhtamaki podvojil dobiček," je povedal Pavel Svoren, zastopnik RIDG Holdinga, ki je del naložbene skupine Portiva, in dodal: "Njegova naloga je pripraviti strategijo za zagotavljanje bistveno donosnega delovanja podjetja."

Češki konzorcij RIDG Holding je ob nakupu družbe Vipap Videm Krško dejal, da v njej vidi velik neizkoriščen potencial. V Krškem načrtuje prestrukturiranje proizvodnje in investicije v modernizacijo.