mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Virtualni informativni dnevi v Šolskem centru Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
10.02.2021 13:00

V studiu Radia Krka smo že tradicionalno ob Informativnih dnevih Šolskega centra Novo mesto gostili direktorja dr. Mateja Forjana.

 Pred učenci in dijaki zaključnih razredov je ena od najpomembnejših življenjskih odločitev, izbira srednje oziroma višje šole. Šolski center Novo mesto je še vedno največja izobraževalna ustanova na področju srednjega in višjega šolstva v Sloveniji. Že lani so zabeležili rekorden vpis, letos pa so ga presegli še za dodatnih 100 dijakov. Vpisanim 3.232 dijakom ponujajo kar trinitrideset srednješolskih programov in pet programov vajeništva. Poleg tega imajo v višješolske programe vpisanih 832 študentov, ki so izbirali med osmimi programi. Poleg tega pa nudijo izobraževanje tudi 745 odraslim udeležencem.
Vsekakor so velika pomoč pri odločitvi o karierni poti informativni dnevi, kjer šolarji in dijaki dobijo vse potrebne informacije. Letos so seveda zaradi epidemije covid-19 tudi informativni dnevi virtualni. Direktorja Šolskega centra Novo mesto dr. Mateja Forjana nam je povedal kdaj in kako bodo potekali informativni dnevi in kateri izobraževalni programi so najbolj obiskani. Več informacij lahko slišite v pripetih zvočnih datotekah.

Pogovor ŠC