gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Virtualno odprli del Grajske ceste in obnovljeno šolsko pešpot

Piše: R.K.

Čas objave:
28.02.2022 13:31

V sklopu praznika občine Črnomelj 2022 so virtualno odprli rekonstruirani del Grajske ceste in obnovljene šolske pešpoti.

Ureditev površin za pešce na Grajski cesti so na Občini Črnomelj uspešno prijavili za sofinanciranje že leta 2018. Ko so pričeli z deli, se je ob zakoličbi obstoječih inštalacij izkazalo, da je betonska mešana kanalizacija, ki je potekala od Kidričeve ulice, večinoma po peš poti in naprej ob Viniški cesti do mostu čez Dobličico, povsem dotrajana.

Skupaj z Javnim podjetjem Komunala Črnomelj d.o.o. je Občina Črnomelj takoj pristopila k oddaji projektiranja in obnovi mešane kanalizacije, ki je bila izvedena od spomladi preteklega leta. Izvedena so bila izredno zahtevna dela, saj je kanalizacija premera enega metra vgrajena v globini 7sedem metrov.

Zaradi te zahtevne obnove kanalizacije je bila šolska pot dograjena in obnovljena šele pred šolskim letom 2021/2022. Občina Črnomelj pa je zato lahko dogradila še stopnice, ki ob mostu čez Dobličico povezujejo Ločko cesto in ulico Na bregu z Viniško cesto, od tu naprej pa se po novem pločniku in obnovljeni peš poti pride do Osnovne šole Loka in Srednje šole Črnomelj.

Skupaj je bilo v ureditve na tem območju vloženo okoli 511.000 evrov. S temi sredstvi so poleg rekonstruiranega dela Grajske ceste dogradili 75 metrov pločnika in 58 metrov meteorne kanalizacije, obnovili 189 metrov šolske peš poti z urbano opremo, dogradili stopnice z ograjo, javno razsvetljavo in obnovili 345 metrov mešane kanalizacije.