Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Višja strokovna šola Novo mesto vabi študente

Piše: oglasno sporočilo

Čas objave:
30.08.2021 11:48

Višja strokovna šola na Šolskem centru Novo mesto je nastala leta 1996 na pobudo gospodarstva in se je v dvajsetih letih svojega delovanja razvila v največjo višjo šolo v Sloveniji, na kateri je do sedaj diplomiralo preko 2350 študentov.

Na Višji strokovni šoli izvajajo osem višješolskih študijskih programov: Elektronika, Informatika, Kozmetika, Lesarstvo, Logistično inženirstvo, Mehatroniko, Strojništvo ter Varstvo okolja in komunala, pri katerih je bistvo prepletanje teoretičnega študija s praktičnim izobraževanjem pri delodajalcih. Praktično izobraževanje predstavlja kar 40 % časa organiziranega izobraževanja v posameznem programu. Vsebine vseh študijskih programov so aktualne, saj izhajajo iz potreb gospodarstva oziroma storitvenega sektorja in diplomantom zagotavljajo visoko stopnjo zaposljivosti.

Na šoli predavajo vrhunski predavatelji, od katerih jih je polovica zaposlenih v podjetjih, kot so Krka, TPV, Akrapovič, Revoz, Kolpa in Jelovica. Tesna povezanost šole s podjetji se kaže tudi v projektnem sodelovanju, pri izvedbi strokovnih ekskurzij, pri pripravi seminarskih in diplomskih nalog, ki so aplikativne in se nanašajo na reševanje konkretnih problemov v delovnem okolju.

Materialni in prostorski pogoji študija na Višji strokovni šoli so odlični. Sodobno opremljeni laboratoriji so razpoložljivi za vsa študijska področja. Ker je kvalitetno in uporabno znanje ter zadovoljstvo študentov prioritetni cilj šole, so vzpostavljene e-učilnice, v katerih so študentom na razpolago vsa navodila, literatura in druga gradiva, ki jih potrebujejo pri študiju. Z namenom načrtnega spremljanja in izboljševanja uspeha študentov je uveden sistem mentorstva (tutorstva), v okviru katerega je vsem letnikom vseh študijskih programov dodeljen predavatelj mentor.

V okviru mednarodnega sodelovanja v programih mednarodne izmenjave Višja strokovna šola spodbuja mobilnost študentov, visokošolskih učiteljev in sodelavcev ter omogoča sodelovanje v mednarodnih projektih.

V mesecu avgustu in septembru vse, ki vas zanima študij na Višji strokovni šoli, pričakujejo na on-line individualnem informativnih dnevih. Izpolnite informativno prijavo na individualni informativni dan na tej povezavi. V najkrajšem možnem času vas bodo kontaktirali in vam posredovali informacije s podrobno predstavitvijo programov, načinov študija, pogojih vpisa, stroških in vam odgovorili na vaša vprašanja. Na podlagi izpolnjene prijave vas bodo obveščali o vseh pomembnih datumih in dogodkih.

Kandidati za vpis v višje strokovne šole se na prosta mesta lahko prijavite od 24. avgusta do 31. avgusta 2021 z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani Višješolske prijavne službe https://vss-ce.com/vps. Prijavite se po enakem postopku kot na prvem prijavnem roku. Izpolnjen prijavni obrazec natisnite s spletne strani in ga podpisanega pošljite skupaj z zahtevanimi dokazili:

1. s priporočeno pošiljko Višješolski prijavni službi, na naslov: Višješolska prijavna služba, Šolski center Celje, Pot na Lavo 22, 3000 Celje
ali
2. skeniranega na e-naslov: prijava.vps@sc-celje.si

Višješolska prijavna služba bo do 23. septembra 2021 kandidate, ki so se za vpis prijavili z drugo prijavo, pisno seznanila z izidom izbirnega postopka. Kandidati, ki so izbrani na podlagi Prijave za vpis in o tem obveščeni s strani Višješolske prijavne službe, se na povabilo višje strokovne šole vpišejo do 1. oktobra 2021.

POGOVOR Z MAGISTRO DRAGICO BUDIĆ - 1 DEL


POGOVOR Z MAGISTRO DRAGICO BUDIĆ - 2 DEL


POGOVOR Z MAGISTRO DRAGICO BUDIĆ - 3 DEL