materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

miha-šalehar Necenzurirano

Zakaj imamo Magno raje kot Miho Šaleharja ...

kardinal franc rode bobo Reporter.si

Uporniški pater Roblek razkriva grehe kardinala ...

slovenija trening mm Ekipa24.si

Fantastični prizori s treninga! To, kar je ...

ursa bogataj sprejem 2 Njena.si

Olimpijska prvakinja Urša Bogataj bo postala ...

klinec Ekipa24.si

Kakšna drama! Ema Klinec do zadnjega trepetala za...

Novice

Višja strokovna šola podelila diplome

Piše: R.K.

Čas objave:
20.05.2022 10:07

V sredo so bile v Športni dvorani Leona Štuklja s svečano prireditvijo podeljene diplome 177 diplomantkam in diplomantom vseh osmih višješolskih programov na Šolskem centru Novo mesto: Elektronike, Informatike, Kozmetike, Lesarstva, Logističnega inženirstva, Mehatronike, Strojništva, Varstva okolja in komunale.

Prireditev so s svojimi govori zaokrožili ministrica Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport doktorica Simona Kustec, v. d. direktorica Občinske uprave Novo mesto dr. Jana Bolta Saje, direktor Šolskega centra Novo mesto doktor Matej Forjan ter ravnateljica Višje strokovne šole magistrica Dragica Budić. Slovesnosti so se udeležili tudi številni zunanji gostje z ministrstva in gospodarstva.

K svečanosti in prijetnemu glasbenemu vzdušju je pripomogel Big band Šolskega centra Novo mesto v zasedbi dijakov, študentov in profesorjev. Na podlagi znanja, prizadevnosti in spretnosti so bili imenovani tudi najboljši diplomatke in diplomanti po vsakem rednem in izrednem študijskem programu.

Višja strokovna šola ima močne temelje, ki se ne odražajo le z dosežki, dobrimi in merljivimi rezultati, ampak temeljijo tudi na poudarjanju dela s človeškimi viri. Zavedajo se, da bodo študentje vse znanje in spretnosti ponesli s seboj v gospodarsko okolje in ga tam povezali v konkretne delovne procese. Zato je njihova skrb za kvalitetno podajanje znanja, ki je praktično naravnano, še toliko pomembnejša.

Študentom so podali tiste spretnosti, na podlagi katerih se bodo lahko zmogli prilagajati številnim spremembam, ki so vse hitrejše in vse intenzivnejše, včasih tudi revolucionarne. Dobri odnosi, katerim so namenjali veliko pozornost, pa jim bodo predstavljali trden temelj in oporo.