Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Vključite se v čistilno akcijo

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
24.04.2020 11:36

Smo v tednu, ko praznujemo dan Zemlje, žal pa letos epidemija vpliva na praznovanje tega dne. Kljub temu, bomo s skupnimi močmi za okolje poskrbeli med prvomajskimi prazniki. Novomeška občina vas vabi, da se v sredo, 29. aprila, pridružite skupni čistilni akciji mestnih občin.

Z akcijo želijo mestne občine ne le obeležiti dan Zemlje, ampak tudi krepiti povezanost družbene skupnosti in zavest o skrbi za čisto okolje. Pobudo za čistilno akcijo 2020 so na videokonferenčnem sestanku Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) ta teden podali župani mestnih občin. Namen akcije je očistiti morebitna divja odlagališča, očistiti okolico šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti.

Občani ste vabljeni, da s skupnimi močmi in druženjem pripomorete k urejeni okolici. Čistilni akciji Očistimo sosesko se lahko pridružite v sklopu krajevnih skupnosti, kjer dobite tudi več informacij o predvidenem območju čiščenja posamezne krajevne skupnosti.

Čistilni akciji so se pridrižile KS: Podgrad, Mali Slatnik, Kandija Grm, Šmihel, Center, Dolž, Birčna vas, Drska.

Na Komunali Novo mesto lahko še ta teden, v kolikor še niste, na prevzemnem prostoru po predhodni najavi, prevzamete vreče za odpadke in rokavice.

Vsi ločeno zbrani odpadki (ločeni vsaj na osnovne frakcije: embalaža, steklo, nevarni odpadki, kosovni odpadki, mešani odpadki) se bodo odlagali na zbirnih mestih v zabojnik. V primeru, da bodo zabojniki polni, se vreče z ločeno zbranimi odpadki pustijo poleg zabojnika. Če bo odpadkov več in na odmaknjeni lokaciji, o tem obvestite Komunalo Novo mesto, ki bo poskrbela za ločeno zbiranje odpadkov in surovin.

Nujno obvestilo:

Vsi udeleženci čistilne akcije upoštevajte vse ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa, ki se nahajajo na tej povezavi. 
Občane prosijo, da uporabljajo ustrezno zaščito in varnostno razdaljo ter upoštevajo priporočila NIJZ.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na sodelavko Komunale Novo mesto gospo Sonjo Kolenc (M + 386 31 650 989, T + 386 7 39 32 480, sonja.kolenc@komunala-nm.si).