jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rtv carl foto MJP Svet24.si

Eugenija Carl se je zahvalila Vidi za pomoč

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

navas kostarika japonska Ekipa24.si

Japonci senzacionalno zrušili Nemce, zdaj pa tale...

maša-sakara-sučević, sanjski-moški, suki, blaž Njena.si

Sanjski moški: Sukina mama že večkrat pred kamero

nemcija Ekipa24.si

Novi bojkot Nemcev v Katarju! Poglejte, kaj so ...

Novice Ljubljana

Vlada že odprla poseben transakcijski račun za donacije

Piše: STA

Čas objave:
27.03.2020 07:26

Vlada je že odprla poseben transakcijski račun, na katerega lahko vsi zainteresirani nakažejo sredstva za odpravo posledic epidemije novega koronavirusa. Zbrana sredstva se bodo porabljala v okviru proračunske rezerve, vlada pa bo o njihovi porabi mesečno poročala državnemu zboru, so sporočili s finančnega ministrstva.

Številka računa, na katerega lahko donatorji nakažejo sredstva za odpravo posledic epidemije, je:SI56 011006300109972. Namen nakazila je COVID-19, koda namena CHAR. Sklic za pravne osebe je18 10995-7300000-16115020, za fizične osebe pa18 10995-7301006-16115020.

Odprtje posebnega računa za donacije je v sredo napovedal uradni govorec vlade Jelko Kacin. Naj prispevajo, je pozval predvsem tiste, ki jim je država zaradi krize pomagala vrniti se iz tujine z evakuacijskim letom. Na finančnem ministrstvu so ob objavi številke računa zapisali, da je zanimanje veliko.

Na ministrstvu za zunanje zadeve medtem hitijo z organiziranjem evakuacijskih letov za slovenske državljane, ki so še v tujini. Doslej se je na tak način domov vrnilo okoli 310 slovenskih državljanov in rezidentov, ki so se vračali s Kanarskih otokov, Maroka, Pariza, Londona, Prage, Varšave, Beograda, Podgorice, Münchna, Madrida in Moskve. Še eno letalo bo iz Madrida prispelo v soboto, napovedujejo tudi možnost evakuacijskega leta s Finske in iz Ekvadorja.

Vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter je v sredo povedal, da se jim oglašajo vedno novi slovenski državljani, ki poskušajo priti iz tujine in potrebujejo pomoč. Dobra novica pa je, "da jih tudi vedno več prihaja domov na različne načine", je dodal. Po nekaterih ocenah naj bi bilo po svetu še okoli 500 Slovencev, če ne še enkrat toliko.