mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Cerklje ob Krki

Vladna ekipa na delovnem posvetu ob obisku Posavja

Piše: STA

Čas objave:
06.12.2017 11:13

Premier Miro Cerar in vladna ekipa sta se v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki danes sestala na delovnem posvetu ob obisku Posavja.

Člani vlade se bodo drugi dan regijskega obiska Zasavja in Posavja nato podali na ločena srečanja, obisk pa končali z večernim zaključnim dogodkom Regionalni razvojni dialog za Posavje v Krškem.

Vladna ekipa pod vodstvom premierja Cerarja se je prvi dan obiska mudila v Zasavju, danes pa nadaljuje z obiskom posavskih občin. Cerar se bo po jutranjem posvetu in ogledu cerkljanskega letališča odpravil v brežiško podjetje Kovis. Nato bo obiskal sevniški Stilles in v spremstvu nekaterih ministrov Nuklearno elektrarno Krško ter se udeležil še zaključnega srečanja Regionalni razvojni dialog za Posavje v Kulturnem domu Krško.

V Posavju se glede na uradni vladni program poleg Cerarja mudijo še minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak ter ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, ki se bodo med drugim udeležili tudi posveta z območnimi gospodarstveniki v gostišču Tri lučke na krškem Sremiču.



V Posavju se mudijo še minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ministrica za notranje zadeve Vesne Györkös Žnidar, minister za pravosodje Goran Klemenčič, ministrica za obrambo Andreja Katič, minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, minister za kulturo Anton Peršak, ministrica za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Alenka Smerkolj ter minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc. Ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc nadomešča državna sekretarka Ana Medved.

Med osrednjimi temami pogovorov današnjih srečanj in obiskov v Posavju bodo po pričakovanjih končanje verige spodnjesavskih hidroelektrarn do konca leta 2022, ureditev protipoplavne varnosti ob Savi in njenih pritokih, prav tako so nerešena nekatera infrastrukturna vprašanja. Predstavnike Posavja zanima tudi, kako bo pri tamkajšnjih projektih in razvoju območnega turizma z evropsko denarno podporo.